Изглежда, че Samsung е тръгнала по пътя на Apple от гледна точка на разликите между собствените си флагмани. Ако през миналата година, Galaxy S8+ бе само мащабирано копие на Galaxy S8, то между Galaxy S9 и Galaxy S9+ ще има няколко важни различия. За това нещо вече знаехме и преди, но последния информационен теч разкрива допълнителни детайли.

Различни обеми на паметта

Samsung Galaxy S9 ще получи 4 GB оперативна памет и ще се предлага във версии с 64 и 128 GB постоянна памет, а Galaxy S9+ – с 6 GB оперативна и 64/128/256/512 постоянна памет. Въпреки това, 512 GB версия ще бъде достъпна в ограничени количества за отделните региони.

Различни камери

Ако се вярва на „изтеклата информация“, то втората важна разлика ще бъде в различните камери. Samsung Galaxy S9 ще получи една предна и една основна камера, а Galaxy S9+ пък ще има по два модула отпред и отзад.

Различни размери и батерии
Както и миналата година, Samsung Galaxy S9 ще има 5,8-инчов дисплей, а размера на Galaxy S9+ по диагонал ще е 6,2 инча. Съответно, ще бъдат различни и капацитетите на батериите и размерите.

Между другото, инсайдери обещават още по-тесни рамки в новите флагмани в сравнение с техните предшественици. „Безкрайният“ екран ще стане още „по-безкраен“, а това значи, че може да се очаква намаляване на общите размери в сравнение с Galaxy S8 и Galaxy S8+.

Същите процесори
Ето, че и процесорите в двете устройства ще бъдат идентични — Qualcomm Snapdragon 845 за САЩ и наскоро анонсирания Exynos 9810 за повечето страни.

В сравнение с процесора, използван в Galaxy S8, Exynos 9810 ще бъде с 40% по-мощен, а също той поддържа и система за задълбочено обучение на базата на невронни мрежи и система за хибридно 3D-разпознаване на лица.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за