С 10.2 млрд. долара приходи, Tencent е най-голямата публична гейм компания

2
43

Да си го кажем направо – тази класация не е сериозна. Гейм индустрията няма нищо общо с мобилните игри и сравняването на ААА проекти, по които се трудят стотици хора в продължение на години, няма нищо общо с мобилна игра от няколко реда код, която се прави за месец.

Това обаче е становището на сериозните геймъри. Инвеститорите търсят езика на парите и той е красноречив – с 10.2 млрд. долара приходи, Tencent е най-голямата публична гейм компания.

Китайците отбелязват ръст от 17 процента за година и държат 10 процента от глобалния пазар. Tencent преди всичко печели от дяловете си в компании като Riot Games, Supercell и Epic Games.

За щастие, по-нататък класацията е доминирана от сериозни гейм компании като Sony и Activision Blizzard, които са съответно втората и третата най-големи компании в бизнеса, чиито акции се продават на борсата с приходи от 7.8 милиарда и 6.6 милиарда долара. Тук са още имена като Nintendo, Тake-Two, Square Enix и Ubisoft.

Ще бъде интересно да видим как ще изглежда класацията догодина – Nintendo продължава експериментите си на мобилния фронт и залага на новата конзола Switch, докато Sony прегърна още повече модела игри-като-услуга със скорошната експанзия на PlayStation Now.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари