Украинската армия иска HoloLens за танковите си командири

0
50

За да бъдат ефективни на бойното поле, танковите екипажи трябва да знаят какво става около тях. Съвременните машини имат различни камери и сензори отвън, но допълнителна доза високи технологии никога не е излишна.

В случая става въпрос за новата умна каска Circular Review System (CRS) от Limpid Armor, която е с вградена система HoloLens за смесена реалност. По този начин, боецът получава видео от външните камери на танка, което в реално време се напасва и обогатява с допълнителна стратегическа информация, създавайки въпросната смесена реалност. Носещите каската войници получават 360-градусов поглед както върху видимия, така и върху инфрачервения спектър.

Освен това, CRS може да отбелязва врагове и свои, да отчита избрани цели и да предава важна информация на екипирания с нея.

Limpid Armor демонстрира каската по време на изложението „Оръжия и сигурност“ в Киев през октомври и въпреки, че тя все още не е тествана извън лабораторията, украинските военни вече искат да я закупят. Имайки предвид напрежението в източната част на страната и анексацията на Крим, можем да очакваме първите полеви изпитания на джаджата доста скоро.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари