Илън Мъск е на 12-то място в списъка на Forbes на най-богатите милиардери от сферата на високите технологии. Неговото финансово състояние превиши $20 милиарда, въпреки че към месец март то бе на ниво $13,9 милиарда. Този успех Мъск дължи най-вече на SpaceX.

Forbes пише, че Илън Мъск едва не фалира с почти едновременното стартиране на Tesla Motors и SpaceX, но сега неговият капитал превишава $20 милиарда. Изданието публикува поредния списък със 100-те най-богати милиардера от сферата на информационните технологии, в който Мъск зае 12-то място с $20,7 милиарда, изпреварвайки Пол Алън с $20,5 милиарда и Ерик Шмид с $12,4 милиарда.

Предишният списък на милиардерите бе публикуван от Forbes през месец март тази година и тогава финансовото състояние на Мъск бе $13,9 милиарда. Увеличението се дължи на SpaceX, повече от половината на която принадлежи на Илън Мъск. Космическата компания миналия месец спечели $350 милиона, а нейната капитализация се увеличи почти до $21 милиарда.

Прогресът на Tesla също е впечатляващ. Компанията започна масовото производство на по-евтиния електромобил Tesla Model 3, а акциите на Tesla през изминалата година поскъпнаха с 55%.

След вчерашното успешни изстрелване и приземяване на Falcon 9, компанията SpaceX изпревари Роскосмос по броя изведени в орбита сателити за тази година и постепенно става безспорен лидер на космическия пазар.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
14 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари