fbpx
15.8 C
София

AirPods Max – нов прочит на класическите слушалки от Apple

Най-четени

През декември Apple смело влезе в света на висококачествените аудио продукти, представяйки своите AirPods Max. Добра новина за всички любители на марката. Меко казано така можем да опишем стилните слушалки, с които и ние се сдобихме, благодарение на приятелите ни от Dice.bg

В интерес на истината всички, обичащи хубавото аудио, чакаме подобен продукт от доста време – още от 2014 когато Apple придоби Beats by Dre. От една страна безжичните модели на компанията от Купертино са много популярни, но от друга така и не бяхме виждали слушалки за истинските аудиофили, които идват с диадема и напълно покриват ушите от техния бранд. Е те най-вече са тук.

От компанията споделиха на представянето им, че за разработката им са били необходими цели четири години. С този атестат за сериозен аудио модел и всички очаквания, които имаме към продукт на Apple, започнахме теста на слушалките.

„Наново си представихме over-ear слушалките. От възглавничките до покритието, AirPods Max са проектирани за плътно прилягане, което създава оптимално акустично уплътнение при различни форми на главата — за всепоглъщащ звук.“

Да видим какво се крие зад този цитат от Apple и дали наистина са успели

Кутия

Това е първото нещо, от което веднага виждаме класата на продукта. Тя е точно в стила на Apple – пределно изчистена и максимално функционална. На нея те са представени в реален размер на снимка. На гърба дори има изобразена снимка в реален размер на   слушалките, прибрани в калъфа, който върви в комплекта.

Той включва самите слушалки, защитния калъф, на който ще се спрем по-подробно след малко, кабел USB-C към Lightening с дължина от един метър, който е добре навит на малка шайба и книжки, в които има гаранции, инструкция и обяснение на всички команди, които можете да използвате.

Кейс

Както всичко при Apple и върху защитния калъф е мислено много. На пръв поглед той изглежда доста скромен, но истина е, че е просто гениален. Дори и да не ви се вижда достатъчно надежден от снимките, с времето установяваме, че той е максимално удобен и лек, а също така върши отлично своята работа – да съхранява добре слушалките. Когато се оставят в мекия си тънък смарт калъф, AirPods Max влизат в режим на пестене на батерията – ultra‑low‑power state, а с магнитната си закопчалка той ги държи стабилно прикрепени в себе си.

Външен вид

Слушалките изглеждат страхотно, а в това можете да се уверите още щом ги извадите от кутията. Независимо в кой от петте цвята сте ги избрали, те веднага хващат окото с много качествен детайл.

Няма как да се сбъркат със слушалки, които не са от най-висок клас, въпреки че са със класическа конструкция. От наушника до диадемата – „AirPods Max са проектирани за безкомпромисно удобство и прилягане, което създава оптималното акустично уплътнение за много различни форми на главата – потапяйки ви изцяло във всеки звук.“ – може би Apple са го описали най-точно.

Всички материали, от които са направени слушалките са с много високо качество. Корпусът им е основно от анодиран алуминий, който е изключително здрав и се драска или цапа много трудно. Самата диадема пък е също много здрава, но за да е по-удобна е облечена в материя, подобна на гума. Решението изглежда много добро, защото рамката, която е стоманена, е обвита в този мек на допир материал. По този начин се постига забележителна комбинация от здравина, гъвкавост и комфорт. В зависимост от размера на главата – рамката  се разтегля телескопично и много плавно.

В средата имаме текстил, за който обаче можем да кажем, че е здрав и лесно се поддържа чист. Той представлява дишаща плетена мрежа, разпределяща тежестта, за да се намали налягането върху главата. И благодарение на него AirPods Max са много ергономични. Мидите им се вървят на 360 градуса. Това помага много при съхранението им, но и ги прави максимално удобни и добре пасващи на всяка глава. Макар и големи по размер, слушалките имат отлично тегло от 384. Гр.

AirPods Max са умни и пълни със сензори. В тях има интегрирани:

– Оптичен сензор
– Позиционен сензор
– Сензор за засичане на smart case
– Акселерометър
– Жироскоп

Те сами разпознават къде се намират и веднага спират, ако ги махнем от главата си. Обратно – ако ги сложим – музиката бързо тръгва и ни лишава от всички останали звуци заради доброто заглушаване, с което разполагат.

Добрата новина е, че сензорите не са за управление. Всички контроли по слушалките представляват хардуерни бутони, което според мнозина е доста по-удобно. Запазената марка на компанията Digital Crown, същата каквато и на корпуса на Apple Watch, е налична и тук. С нея управлението на слушалките е много приятно. Ако е натиснете веднъж активирате play/pause, с две последователни натискания пускате следващата песен, а с три предишния.

При натискане и задържания можете да използвате гласовия асистент Siri, който също работи отлично заедно със слушалките. С въртене пък се регулира нивото на звука. Бутонът до коронката пък променя режимите.

AirPods Max са с активно шумоизолиране (Active Noise Cancellation), които непрекъснато се приспособяват към геометрията на ухото ви. Слушалките успешно блокират света, за да можете да се съсредоточите върху това, което слушате. А ако искате да чуете какво се случва около вас, просто трябва да натиснете бутона за изключване на шумоизолирането. С него преминавате бързо между режим на активно шумоизолиране и режим на прозрачност, който пропуска външния звук

Слушалките са напълно безжични, но разполагат и с фирмения Lightning конектор, който служи преди всичко за зареждането им. Ако имате нужда оттам можете да получавате и входящ сигнал за музика, а в случай, че се сдобиете с допълнителна оригинална приставка можете да използвате и 3,5 мм аудио кабел.

Самите говорители на AirPods Max са покрити от капаци, създадени от специално разработената текстилна мрежа. Тя обвива възглавничките и осигурява нежна мекота при слушане. Освен това във възглавничките има акустично проектирана мемори пяна, възглавничките оформят уплътнение, което е в основата на невероятния звук. Цялата тази конструкция се маха и сменя много лесно, за да се почиства или подменя след време. Това се извършва много лесно, тъй като тя се държи с магнит.

Ползване

Първото, което веднага прави впечатление, още преди да пуснете музиката, е това, че слушалките са невероятно удобни. Пробвахме ги няколко човека с доста различни по размер и форма глави и всеки отбеляза колко са удобни и как прилепват добре км ушите, но без да стягат. Така и не срещнахме някой, на който да са му неудобни, а всъщност от тук започва всичко.

Качеството, което възпроизвеждат AirPods Max, е почти ненадминато. Те комбинират Hi-Fi аудио с водещ в бранша Active Noise Cancellation. Можем да ги сравним само с много скъпи аудиофилски марки и инженерната мисъл на Apple наистина си личи в създаването им.

Всичко се случва благодарение на два 10-ядрени чипа, наречени Apple H1, които са спомагателни при активното шумпотискане, както и на собствена разработка 40 мм говорители на Apple, които могат да се намерят във всяка от мидите. Проектираният от Apple динамичен драйвер произвежда широк честотен диапазон . Моделиран по подобие на високо­гово­рителите от висок клас, магнитният мотор с двойни пръстени от неодимий намалява общото хармонично изкривяване в целия чуваем диапазон.

Резултатът е постоянно чист плейбек, дори при пълна сила на звука. Интересна подробност е, че за да запазят отличното шумопотискане слушалките в реално време променят настройките си. Така когато движите главата си по никакъв начин няма да повлияете на шимопотискането и то ще остане все така пълно и качествено. Всичко се случва и благодарение на това, че системата работи с помощта на цели 9 микрофона, които засичат външните шумове и ги елиминират, така че да чувате само звука от слушалките 8 микрофона се включват в активно шумоизолиране. От тях два служат за засичане на глас, а един е само за това.

Цялата тази система позволява отлично провеждане на разговор, както и възможност да чувате човешки глас, ако изберете този режим от менюто на слушалките. Това става лесно с бутона за контрол на шума. Така превключвате в Transparency mode. С него не сте изолирани напълно, а слушалките пропускат външни звуци, за да можете да говорите с някой, да чуете трафика или нещо друго, което ви е необходимо. За да изпитаме напълно качествата на Apple AirPods Max използвахме много качествен плеър и Flac файлове и наистина нямам никакви компромиси с качеството.

Управление

Както казахме – истинско удоволствие е слушалките да се ползват с друг продукт на Apple. Достатъчно е да ги доближите до своя iPhone или iPad и да докоснете Connect на екрана. Ако свържете слушалките с повече от едно Apple устройство лесно можете да преминавате между тях. В случай, че слушате музика да речем на таблета или на Mac, а вашият телефон звънне – слушалките автоматично правят прехвърлянето, а след това ви връщат обратно към музиката или филма. Още по-приятна пък е възможността  да свържете два чифта слушалки към един Apple продукт, така че заедно с някой друг да слушалите едновременно качествена музика. Можете да ги използвате и с продукти с друга операционна система, но няма да имате набор до пълната цункционалност.

Батерия

Много добри думи могат да се кажат за батерията на AirPods Max. С тях имате възможност да слушате повече от 20 часа музика. А ако ги ползвате без включено заглушаване – то тази стойност нараства почти двойно. Същевременно зареждането им става много бързо – необходими са ви едва 5 минути, за да имате енергия за 90 минути слушане.

За кого са предназначени слушалките

AirPods Max ще са отлична придобивка за всеки, който има iPhone и по някакъв начин е свързан с Apple екосистемата. С нея, както имахме възможност да изпитаме и ние, те работят повече от перфектно. Факт е, че и с други плеъри и Android устройства слушалките се справят отлично, но някак си – заедно с iPad или iPhone всичко пасва отлично.

В началото започнахме с цитат от Apple

Наново си представихме over-ear слушалките. От възглавничките до покритието, AirPods Max са проектирани за плътно прилягане, което създава оптимално акустично уплътнение при различни форми на главата — за всепоглъщащ звук.

По този начин Apple представят своите слушалки. След като ги ползвахме в продължение на седмица спокойно можем да потвърдим. Това е един от най-добрите начини да бъдат описани. Тествали сме много слушалки, но тези в пълна сила носят духа на Apple и на най-добрите аудио технологии, които сме виждали.

Срещата на двата свята е създала продукт, който ще се хареса не само на потребителите на екосистемата на Apple, но и на всички останали, които искат да имат качествен аудио продукт, с който да слушат любимата си музика.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

ЕДЕНИЧНИ ОЦЕНКИ

Дизайн
Качество на изработка
Шумопотискане
Автономност
Свързаност
Звук
Цена/качество
8 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини

През декември Apple смело влезе в света на висококачествените аудио продукти, представяйки своите AirPods Max. Добра новина за всички любители на марката. Меко казано така можем да опишем стилните слушалки, с които и ние се сдобихме, благодарение на приятелите ни от Dice.bg В интерес на...AirPods Max – нов прочит на класическите слушалки от Apple