Apple излезе с официално обяснение пред канадските власти защо компанията е забавяла скоростта на процесора на своите по-стари модели iPhone.

Призована от регулаторите в страната, компанията изпрати нарочно становище до Комитета за промишленост, наука и технологии, което е изготвено от шефката на правния отдел на Apple за Канада Жаклин Фамулак.

В него компанията обяснява, че се е почувствала задължена да ограничи скоростта на процесора на засегнатите модели, за да не се получи така, че потребителите да останат без iPhone по средата на спешен разговор, докато правят снимка на любим човек, споделянето на публикация, гледането на последните минути от филм или други важни дейности.

„Единствената цел на този софтуерен ъпдейт в случая бе да помогнем на клиентите да продължат да ползват старите си телефони с остарели батерии без непредвидено гасене, а не да ги караме да си купуват нови апарати“, се казва в становището на Apple.

Гигантът твърди, че забавянето става по строго определен алгоритъм, който е в състояние да управлява в реално време CPU мощността и да взима мерки тогава и само тогава, когато телефонът е пред опасност от неочаквано гасене.

През декември потребител на Reddit откри закономерност, според която Apple нарочно понижава скоростта на работа на всички iPhone, ако са остарели с 1 до 3 години. Аррlе дeйcтвитeлнo, cĸpитo oт пoтpeбитeлитe, пoнижaвa cĸopocттa нa paбoтa нa іРhоnе 6, іРhоnе 6ѕ, іРhоnе ЅЕ и дpyгитe aйфoни. Koлĸoтo пoвeчe e изнoceнa бaтepиятa нa cмapтфoнa, тoлĸoвa пo-бaвнo зaпoчвa дa paбoти ycтpoйcтвoтo.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
14 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари