Fitbit преговаря за закупуването на Jawbone

0
56

Апетитът, казват, идва с яденето – скоро след като закупи своя конкурент Pebble, Fitbit продължава да се оглежда за следващата апетитна хапка на пазара на носими аксесоари.

И може да я намери в лицето на Jawbone.

Това твърди авторитетният финансов ежедневник The Financial Times, според който предварителните разговори вече са проведени, но спънката идва от исканата цена. Пазарната оценка на Jawbone е около 1.5 милиарда долара, докато очевидно Fitbit е готова да плати доста по-малка сума.

Ако сделката не се осъществи, Jawbone ще бъде изправена пред мрачна финансова перспектива. Компанията е подложена на натиск не само отвън, но и от собствените си инвеститори. Частният фонд Blackrock наля в нея 300 милиона долара и е сред най-гласовитите привърженици на продажбата. Jawbone признава, че търси и други потенциални купувачи, но досега няма такъв с конкретна оферта.

Ето защо, ако нищо по-добро не се появи и финансовите проблеми на производителя продължат, не е изключено отново да видим преговори с Fitbit, но вече при по-различни условия. По-рано тази седмица Fitbit вече взе европейската компания за умни часовници Vector.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари