GameStop: Nintendo 64 е най-горещата ретро конзола в момента

0
85

NES Classic Edition се харчи като топъл хляб и най-голямата гейм верига в света GameStop е установила, че за ретро системите има изненадващо високо търсене.

На базата на мащабно проучване сред своите потребители за това от които по-стари конзоли се интересуват те, компанията е открила – без особена изненада – че платформите на Nintendo доминират потребителския интерес.

По-любопитното обаче е, че NES и SNES са съответно на второ и на трето място, докато най-търсената ретро конзола се оказва Nintendo 64. GameStop започна да приема ретро хардуер и игри от юли 2015 г. и вече повече от година първата 3D конзола на японската компания е най-желаната стара система.

Оригиналният PlayStation се нарежда на четвърто място, а на пето е Genesis.

„Най-новата“ ретро конзола, намерила място в списъка на десетте най-търсени системи, е оригиналният Xbox, който дебютира през есента на 2001 г. Търсенето на тези конзоли отразява все по-големия интерес към отминалите поколения, както и това, че след носталгията по 8- и 16-битовите системи, предстои да видим повишено внимание към 32- и 128-битовите им наследници.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за