Google прави блокиращ рекламите софтуер за Chrome

10
86

Google работи по създаването на вградена блокиращата рекламите програма за своя браузър Chrome и може да я пусне още до няколко седмици.

Въпреки, че това не звучи съвсем логично за компания, която получава голямата част от приходите си от интернет реклама, идеята не е толкова лоша.

Функцията ще блокира определен вид реклами, които пречат на удобното браузване, като поп-ъп, автоматични клипове със звук, големи реклами, които заемат много място на екрана и менюта с брояч, който трябва да изчакате преди да достигнете до желаното съдържание.

Всички тези обяви попадат в черния списък на организацията Coalition for Better Ads, сред които членове са именно Google и Facebook.

По този начин Google ще оптимизира браузването през Chrome и ще накара сайтовете да обръщат повече внимание на рекламите, които пускат. Освен това, така потребителите на браузъра няма да използват толкова други решения като AdBlock Plus.

10
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
5 Коментари
5 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
8 Автори на коментарите
StefanBai HoiАзе АзеСветльоанонимен Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Ники
Ники

Тоест Google ще блокират всички реклами освен техните 😀

анонимен
анонимен

Целта е да се махнат автоматично страртиращите видео реклами в сайтове където има текст и няма видеа.

Николай
Николай

Виждал съм такава голяма реклама, май със зареждането на сайта на kaldata.
Егати ИТ сайта.

Reader
Reader

IT сайт за реклами, какво толкова 🙂

Stefan
Stefan

според мен, относно реклами и бързо зареждащо съдържание, kaldata е сред първите места от българските сайтове от този тип, а и не само. Докато съм отварял сайта никога не ми е зареждала „голяма реклама“. Още повече защото сайтът използва AMP код за бързо зареждане на страници за тези които използват мобилни устройства.
Когато отваряте линк към страницата до който има знак на светкавица, означава, че ще се зареди бързо (за стотни от секундата).

Bai Hoi
Bai Hoi

Taq reklama koqto se zarejda v kaldata napravo mi trovi nervite. Kolko pati kazah na tia oligofreni da mahnat shibanata reklama.

Bai Hoi
Bai Hoi

Uraaaaa. Veche q nqma shibanata reklama v kaldata. Evala be bratchetata mi.

Азе Азе
Азе Азе

Първо са олигофрени, а после са ти братчета? Добре бе, педале.

Bai Hoi
Bai Hoi

Aze aze pederaze.

Светльо
Светльо

Трябва да съм мазохист да отварям Калдата на телефона. Само на компа. А иначе тоя ход на Гуугъл е гениален. Принудени са да предприемат нещо, щото просто хората ще минат на браузър, който има ад-блокер. Тия говняни реклами не се траят.