Ако имате проблеми с това, че телефонът ви от серията Google Pixel не записва снимки, не сте сами. Според данниите на Reddit и собствените форуми на Google, някои собственици на модели Google Pixel 3, 3XL, 2 и 2XL – и потенциално и на други телефони с Android – изпитват бъгове, при които снимките изчезват скоро след като са били заснети.

Проблемът възниква след като направите снимка с Google Camera и след това заключите телефона или превключите към друго приложение. Някои хора, които изпитват проблема, казват, че в тяхната галерия ще се покаже мини изображение; обаче, когато избират снимката, тя изчезва. The Verge отбелязва, че другите потребители съобщават, че най-напред снимката може изобщо да не се появи в галерията, но ще се появи по-късно.

Собствениците на телефони с Android са завзели социалните медии, форумите на Google и Reddit, за да изразят оплакванията си от „дразнещата“ грешка и да търсят решения. Reddit потребителите erbat и Omega192 предлагат или да изключите HDR опцията, или да оставите приложението на камерата отворено, докато HDR не приключи обработката. Omega192 казва, че той е потребител на Nexus 5X, така че изглежда, че проблемът е широко разпространен в телефоните с Android.

Според The ​​Verge някои собственици на телефони като Moto Z2, Moto E4 и Galaxy S9 също съобщават за грешката. Това вероятно означава, че проблемът е свързан с приложението Google Camera изобщо, вместо да е проблем, специфичен за устройството.

Дали бъгът всъщност е свързан с HDR е непотвърдено и Google все още не е направил коментар по въпроса.

11
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
6 Коментари
5 Отговори на коментарите
8 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
9 Автори на коментарите
ОтанSatyr73МирославНормаленДимитър Кръстев Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
bure_s_barut
bure_s_barut

Подобен проблем имам и със S7, но се случва много рядко(2-3 пъти на година).

the professor
the professor

аз на моята нокия изключих hdr – по голям е риска от размазване при ниска осветеност или при заснемане в движение или на движесщи се обекти… моята теория е, че за HDR си трябва статив и снимане на таймер/безжичен (bluetooth) бутон…

don
don

моя китаец за 60$ пък си запаметява снимките без проблем 🙂

Той
Той

Браво, и какв това ни късае?

Димитър Кръстев
Димитър Кръстев

Изключително подвеждащо заглавие. Петните името на Пиксел. Проблема е с софтуерен и е при много андроидски телефони. Дори и моята Нокия лумия 930 с Windows 10 направи подобно нещо и то без да е намесен по никакъв начин HDR, но след 3 седмици снимките се появиха от самосебе си.

Нормален
Нормален

Кое петнят, че казват какво се случва ли? Ти като комунист ядрена централа ли искаш да крием?

Satyr73
Satyr73

“Името пиксел”- хахахх смешко, такова няма и няма да има… поредния профан…

Мирослав
Мирослав

За това Huawei надграждат до EMUI, за да сведат до минимум появата на такива проблеми.

Satyr73
Satyr73

Много си ми тъп бе!

Satyr73
Satyr73

Поредния гугълски гаф! Продължавайте да ги ползвате със здраве…

Отан
Отан

От години не ползвам Google Camera. Още с взимане на телефона деактивирам почти всичко непотребно 🙂