Associated Press разкри смущаващи данни за това как Google може да записва местоположението на потребителите дори ако те са деактивирали функцията Location History. Данните показват, че ако искате изцяло да излезете от геолокационната услуга на Google, трябва да изключите и допълнителна опция, наречена „Web & App History.“

Това вече е малко по-сложно и много по-заблуждаващо, отколкото трябва да бъде.

На първо време, определено ще искате да деактивирате функцията Location History. Въпреки нейното общо име, тя е съвсем конкретна и създава хронология на това къде сте били на базата на локацията на вашия смартфон. Макар да е логично да предположите, че изключването ѝ ще деактивира следенето на местоположението от Google, това всъщност не е така.

След като спрете Location History, направете това и с „Web & App History“ – но имайте предвид, че вашият опит с услугите на Google ще бъде значително по-различен. За начало, никоя от историята на търсенията ви няма да бъде запазена, навсякъде. Някои може да сметнат за полезно, но в случая на продукти като Google Maps това прави нещата малко по-трудни за ползване. Приложението няма да има видимост в предишни търсения, които сте направили в Google Maps; вместо това ще показва само скорошни търсения, които сте направили на самия ви телефон. Това също означава, че Google Maps няма да знае къде сте, когато търсите посоки в браузър.

Заслужава да се отбележи, че дори и след като сте изключили тези функции за местоположение, резултатите от Google все още могат да използват историята на търсенията ви, за да отгатнат къде сте. Например, търсенето на „пица близо до мен“ продължаваше да води до резултати във вашия квартал, а системата също така знае къде се намирате, когато пишете „прогноза за времето“. Така че, за да изтриете целия си отпечатък в Google, ще искате да отидете в страницата „My Activity“, където можете да видите всичко, което сте направили в услугите на Google. Търсенията, които са привлекли местоположението ви, ще имат икона за малка локация на игла до тях; изтрийте тези, за да покриете следите си.

8
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
6 Коментари
2 Отговори на коментарите
7 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
8 Автори на коментарите
АзкоУмнициУбавецда беееее...Охо Бохо Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Techhead
Techhead

Много е странно, че всякакви устройства следят белите човеци като военнопрестъпници, а в гетата не, там даже няма и камери. Най-малкото е нелогично.

Глупав народ, български...
Глупав народ, български...

Те, точно белите човеци са нелогични и непредвидими. Гетото е едно и също винаги…

blue
blue

Πopeднaтa нeĸaдъpнo нaпиcaнa cтaтия… Личи cи yпoтpeбaтa нa Gооglе Тrаnѕlаtе, в ĸoeтo нямa нищo лoшo, aмa пoнe cи пpoчeтeтe ĸaĸвo ви вpъщa ĸaтo пpeвoд… Bpeмeнaтa ca нaпълнo oмaзaни: ‘…тъpceнeтo нa „пицa близo дo мeн“ пpoдължaвaшe дa вoди…’ Koгa пpoдължaвaшe дa вoди?

И зaщo ce oпитвaтe дa нaлoжитe мнeниeтo cи нa читaтeлитe: „…oпpeдeлeнo щe иcĸaтe дa дeaĸтивиpaтe фyнĸциятa Lосаtіоn Ніѕtоrу.“. Aми нe, aз oпpeдeлeнo нe иcĸaм дa cи дeaĸтивиpaм въпpocнaтa фyнĸция. Aĸo тeлeфoнa бъдe изгyбeн и тaзи фyнĸция e aĸтивиpaнa, мoжe дa бъдe лoĸaлизиpaн вeднaгa.

да беееее...
да беееее...

Чакай ти да си намериш загубения телефон с Location History. Щото тоя, дето го намери, изобщо няма да му извади батерията и да му флашне фърмуера…

Охо Бохо
Охо Бохо

“ – но имайте предвид, че вашият опит с услугите на Google ще бъде значително по-различен“

Екскюзми, ама автора, т.е. преводача да внимава малко повече

Убавец
Убавец

„изтрийте тези, за да покриете следите си…“
Статията явно е писана от престъпник с този начин на изразяване….

Умници
Умници

Много умни коментатори се извъдиха, като знаете толкова какво правите тука? Я по-добре всеки да напише по една статия и да видим критиката на другите…

Азко
Азко

Ще знаят, ако си нося телефона, има и друга опция, екранирани калъфи, в тях телефона нито приема нито предава!