fbpx
21.1 C
София

Honor 8X: тестване на възможностите

Най-четени

Даниел Десподов
Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Новинар. Увличам се от съвременни технологии, информационна безопасност, спорт, наука и изкуствен интелект.

Honor бе домакин на форум, който се проведе на 29-ти март в изследователския център на Huawei в Сиан, Китай. Медиите и феновете на бранда имаха възможност да научат повече за технологиите, развитието и процеса на тестване на най-продавания модел Honor 8X. Основана през 2013 година като подбранд на телекомуникационния гигант Huawei, Honor се превърна в една от най-популярните търговски марки в света, добре известна със своите достъпни и качествени мобилни устройства, в които използва собствени технологии. Събитието е първото, когато центърът в Сиан отваря врати за публиката, за да покаже основните технологии, процеса на тестване на надеждността на Honor 8X и още някои подробности за елегантния безрамков дизайн.

Вицепрезидентът на Honor Mobile Phone Products Сюн Юнмин (Xiong Junmin) сподели по време на форума мислите си и идеите за Honor 8X. Той отбеляза, че повишеното търсене на „икономически ефективни“ модели смартфони е променило индустрията и през 2019 година, а пазарът на мобилни телефони изисква нови подходи.

Технологии + качество: това е рецептата за създаването на бестселъри

Сюн Юнмин е прегледал много препоръки и мнения в китайската социална мрежа Weibo и е обсъдил редица важни теми от света на смарт технологиите. Неговата презентация по време на събитието бе посветена на състоянието на тази индустрия и на уникалната пазарна ниша на Honor, доказал се като висококачествен, но достъпен бранд. За разлика от него, повечето производители на смартфони търсят възможно най-висока рентабилност за своите устройства, но за сметка на загърбване на технологичните иновации от последните няколко години, а това води до появата на множество евтини и нискокачествени модели на пазара. Тази тенденция е засегнала както потребителите, така и производителите и като следствие от това се наблюдава сегашния забавен ръст на продажбите. Но г-н Юнмин счита, че индустрията на мобилните телефони е пред прага на нова ера – ерата на качеството. Милионните продажби на Honor 8X са доказателство на неговото твърдение, че в наши дни потребителите обръщат внимание предимно на качеството.

Качеството на продукта далеч не е само неговата издръжливост или първите места в различните бенчмаркове. Важен е цялостният дизайн и цялостната концепция – доколко цялата структура на устройството работи в синхрон. Това включва комуникациите, издръжливостта, външния вид и основните характеристики. Ето защо Honor 8X е устойчив на вибрации и удари, има дълга автономна работа, но в същото време предлага интелигентни комуникационни функции, GPU Turbo технологията за ускоряване на графичните възможности в игрите, водещ дизайн, а дисплеят заема 91% от площта на предния панел. Тези особености, като и някои други подробности, направиха от Honor 8X стандарт в областта на високите постижения в тази област.

Продажбите на Honor 8X вече прехвърлиха 10 милиона бройки, което според г-н Юнмин може да се постигне само с внедряването на най-новите високи технологии и много високо качество. Като цяло, през последните една-две години се забелязва спад в продажбите на смартфони, понеже тази индустрия преминава от бум към развит пазар. Honor е наясно, че днес потребителите имат богати възможности за избор и брандът се стреми да се различава от конкурентите, като влага всички сили за постигане на възможно най-високо качество и технологичен прогрес.

Целта на откриването на изследователския център в Сиан за широката публика бе да се покажат на обществеността технологичните достижения и непрекъснатия стремеж за постигане на превъзходството на мобилните телефони Honor, които бяха движещата сила в създаването на Honor 8X.

Собствени технологии: интегрирана в телефона водеща мрежова инфраструктура

Huawei, който започна с телекомуникационната индустрия и свързаните с нея технологични области, работи в тази насока от 30 години и е един от най-големите световни доставчици на телекомуникационно оборудване. Honor 8X използва опита на Huawei в тази област и разполага с най-съвременната система за приемане на сигнали. В изследователския център в Сиан специалистите могат да симулират мрежовата среда на мобилните оператори от 240 държави и могат да постигнат безпрецедентно качество и контрол на комуникациите. Г-н Юнмин посочи, че Huawei е единствената компания в света с подобни възможности, което дава решително предимство на телефоните на Honor пред другите производители на смартфони.

Уникалното оборудване в Центъра позволи на R&D персонала да проведе ексклузивни тестове на Honor 8X, при които телефонът и мрежата са прецизно настроени по отношение достъпа до мобилния сигнал. Стабилността на Honor 8X също бе подложена на тестове, включващи непрекъсната работа в продължение на 7 дни/24 часа и дори 14 дни/24 часа, за да се гарантира, че потребителят винаги ще има стабилен и надежден достъп до интернет и ще може да позвъни при всеки възможен сценарий. Изследователите са направили над 400 теста и са симулирали хиляди мрежови сигнали. Симулирани са разнообразните ситуации от ежедневието на потребителя – пътуване с влак, метро, претъпканите градски центрове и други предизвикателни среди.

Honor 8X използва богатия телекомуникационен опит на Huawei и разполага с най-съвременната система за приемане на мобилните сигнали. Специалистите направиха над 400 теста, симулиращи начина на работата и състоянието на мобилните мрежи от целия свят, както и най-разнообразните ситуации, с които се сблъскват потребителите в ежедневието.

Осен това, за тестването на ситуации с много слаб сигнал от мобилните мрежи, Honor инвестира милиони долари за професионално оборудване, включително специално оборудваната OTA лаборатория за измерване интензитета и обхвата на сигнала. Екипът на Honor 8X използва тези тестове за непрекъснати оптимизации на своите устройства, с цел постигане на оптимално качество.

Заслужава да се спомене собствената ИИ технология за комуникации на Honor 8X също се подлага на задълбочени тестове. Вградена е функция за елиминиране на псевдо базови станции, като по този начин се осигурява сигурността на потребителската информация.

Много строги R&D: тестове до край

Изследователите споделиха, че са направили широк спектър от тестове за надеждност, включително за издръжливостта на сензорния екран, за вибрации и изпускане. Според официалните доклади, Honor 8X преминава през 10 000 цикъла на USB включване и изключване, 800 000 плъзгания по сензорния екран, дългосрочно излагане на висока температура и влажност (55 °C, влажност на въздуха 95%) и температурни цикли от –40 °C до + 7 °C).

Автоматизираното тестване на издръжливостта е специална процедура, при която телефонът непрекъснато отскача, докато не се счупи. Тя помага на специалистите да подобрят структурната цялост на смартфона. Тествани са над 3 000 прототипа на Honor 8X… Едва последната версия на Honor 8X премина тези тежки тестове и може да се използва нормално след тяхното приключване.

И сякаш това не е достатъчно, изследователите направиха и тестове за преобръщане, при които смартфонът непрекъснато подскача, докато отново не се счупи. След това се определя, кои компоненти или модули са се счупили първи и тази информация се използва за подобряване структурната цялост на телефона. Според екипа на Honor 8X, през целия R&D (Research and development) процес, при тестовете за надеждност са счупени над 3000 прототипа.

Най-добрата „брадичка“, която може да бъде закупена

Honor инвестира 200 милиона китайски юана (около 30 милиона американски долара) за научноизследователска и развойна дейност, свързана с тесния дизайн на долната рамка. Използвана е флагманската COF (Chip-On-Film) технология на екрана за намаляване площта на „брадичката“ до максимално възможна степен и стесняване на нейната височина само до поразителните 4,25 мм. Екранът на Honor 8X не само заема 91% от площта на предния панел, но той има 6,5 инчов дисплей, като неговите размери са колкото на един традиционен 5,5-инчов смартфон.

За да се намали пространството за поставяне на антените в долната част на устройството, специалистите на Honor експериментираха с над 10 различни начина за тяхното разполагане. В крайна сметка бе използван нов патентован дизайн, при който антените са разположени хоризонтално, като по този начин значително се подобрява използването на вътрешното пространство, ефективността на излъчването и честотната лента. След изчерпателни тестове, изследователският екип успешно намали долната част на антената на Honor 8X с 50%.

Интерактивна глобална потребителска база

При последната фаза от тестовете, Honor стартира нов проект, в рамките на който най-добрите студенти на Китай и някои фенове на продуктите на бранда бяха поканени да предоставят конструктивна обратна връзка. R&D персоналът пое планината от информация, събрана от реалния свят, използвана за подобряването на смартфона Honor 8X.

Обратната връзка с потребителите не е ограничена само в рамките на Китай. Само за Honor 8X, хиляди потребители от над 10 страни взеха участие във вътрешното тестване на мобилното устройство. Honor използва тази твърде разнообразна потребителска база за разработването на един възможно най-глобализиран продукт. Най-подробно са тествани са хиляди APK пакети, обхванати са почти всички сложни мрежови среди от целия свят, проверена е съвместимостта на стотици периферни устройства и е събрана база от хиляди зададени въпроси и отговори, предоставящи безценна помощ по време на разработването на продукта.

Участниците в събитието, организирано в Сиан останаха изненадани от напредъка, който Honor е постигнал в разработването на технологично иновативни, висококачествени и достъпни смартфони. Honor 8X е пример за несравнимо ниво на безкомпромисни научноизследователски и развойни дейности, които са в интереса и удобството на потребителя. Тъй като индустрията на смартфоните навлиза в нов етап на развитие, характерен с постепенното технологично усъвършенстване чрез емпирично тестване, потребителите и конкурентите трябва да вземат под внимание неоспоримия и целенасочен подход на Honor.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

5 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Moto Razr 40 Ultra – впечатлява от пръв поглед, печели ни с практични решения

В месеците след пандемията, най-накрая пазарът на сгъваеми смартфони, както глобално, така и в България започна да набира скорост, а тази година виждаме все...

Подобни новини