Huawei вече тества ОС HongMeng на 1 милион смартфони

46
5966

След като правителството на САЩ забрани американските технологии и софтуер за Huawei, това предизвика проблеми с достъпа до операционната система Google Android. Но едновременно с това, тази стъпка подтикна китайския технологичен гигант към внедряването на собствена операционна система.

Да си припомним, че тази пролет ръководителят на Huawei Ричард Ю заяви, че неговата компания е готова още тази година да премине от Android и Windows към собствена операционна система. Но последвалата забрана за използване на американски технологии ускориха процеса по разработването и внедряването на китайската ОС. Към днешен ден е известно, че мобилната операционна система на Huawei се нарича HongMeng в Китай, а в другите страни ще се използват имената Ark и Oak. А сега уеб изданието China Daily съобщи, че Huawei тества своята нова ОС на 1 милион смартфони.

Според тази информация, новата ОС HongMeng е съвместима с всички Android приложения и разполага с „разширени функции за осигуряване на информационна безопасност и защита на личните данни“.

Генералният директор на бизнес групата на Huawei Юй Чендун (Yu Chengdong) заяви, че новата ОС ще бъде достъпна за широката общественост още тази есен или най-късно през пролетта на следващата година. Той каза още, че ОС HongMeng ще може да работи не само със смартфоните, но и с таблетите, компютрите, автомобилите, телевизорите и интелигентните компютърни устройства за носене.

46
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
14 Коментари
32 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
lll
lll

Да им е честита и да си я ползват със здраве, но да не ни я пробутват тук!

Pedro
Pedro

Кой да ти я пробутва????? Как може да се изказваш за нещо което не си виждал?!?

напъни напразни
напъни напразни

Мъртво родена ОС. Не виждам кой ще я ползва освен китайците задължени от любимата им ком. партия.

Angel
Angel

Връщам се във времето когато излезе Андройд и се появиха първите у-ва. Тогава имаше купища такива коментари. Скапана ОС, Няма да се наложи. Няма да я бъде. Какви са тия глупости. Към днешно време нещата са съвсем други.

напъни напразни
напъни напразни

Пропускаш очевадната разлика, Андроид се е родил в демократичния свят, ХойМек е изчадие на комунистически режим

Bongo
Bongo

Ти леко излез от унеса на фантазните си сублимации и виж всичко, което те заобикаля къде е произведено.

напъни напразни
напъни напразни

Ти пък се поинтересувай къде нещата се проектират. Жокер – извън Китай. А съвсем скоро и ще бъдат произвеждани извън Китай.

Моролюбъ Бенатовски
Моролюбъ Бенатовски

Да, види..мислиш ли, че може…Нека си живее в неговия свят….

Angel
Angel

В тоя бизнес с GSM и телекомуникации съм от над 15 години. Да ти кажа последните години най – продаваните модели идват от комунистически режими. Евтини, добри параметри, качествени, и търсени.

напъни напразни
напъни напразни

15 години казваш, аз пък съм започнал с катушката на гърба в комуникациите.
Китай не са вече меката на евтиното производството. Както преди евтиния Китай в електрониката бяха Сингапур, Малайзия, Тайван, така и след скъпия вече Китай идват Витнам, Индонезия и С.Корея.
Запази си някоя китайска хай-тек джаджа за спомен.

БОЙ
БОЙ

Само че техният комунизъм и вдигна заплатите над нашите родни. И там не са 5 милиона челяд. Сега си направи сметката. Там за корупция бесят и застрелват… Тук за корупция ако евентуално бъде доказана излизаш в отпуск.

112
112

Аз ще я ползвам, Андроид без Гугъл … какво по-хубаво.

tot
tot

Защо пък трябва да е андроид? Може би защото е много читав, че Гугъл го пишат наново от нулата.

Кьорав кон
Кьорав кон

Не си прав. Към този момент 26 „червени другари“ ти показват, че ще я ползват, ще ползват и всяка друга простотия, която партията им подхвърли, стига да е евтинка!

напъни напразни
напъни напразни

Така е при демокрацията, но пък лавината фейк минуси през проксита доказват, че некои другарЕ са се набутали с хуйвейска железария и се мъчат да я продадат – виж че статията е ‘препоръчана’, сиреч платена. Горките, съжалявам ги как опущиха толкова истински плюсове, ще им вземат партийните книжки, хаха.

favr
favr

не са фейк минусите… просто пишеш глупости

Pedro
Pedro

Аз съм „червен другар“!!! Въпрос – кой предпочиташ да има информация за теб Google или китайците???

Кьорав кон
Кьорав кон

Никой не предпочитам да я има, другарю. Но докато гугъл вече разполага с моята информация, то защо трябва да я предоставям и на партията?

pix3l
pix3l

Аз само червени минуси събирам, докато троля идиотите, излъгали се да си купят уйвей. 😀

Моролюбъ Бенатовски
Моролюбъ Бенатовски

Ами спри да трошиш, тук те знаем…да виждаш ефект от безсмислиците си…Или имаш време да трошиш, или си на заплата…

Pedro
Pedro

Как реши ,че мъртва тя сега се ражда ,ами ако е по- добра от Android или това е невъзможно???

Кьорав кон
Кьорав кон

Много ОС-и можеха да са по-добри от андроид, но на тях не дадохте шанс нали? Говорим за уиндоус мобайл, бада, убунти и още минимум 3-4 линукс базирани. Ха сега ми разясни, защо на никоя от тях не решихте да дадете шанс? Защото не са китайски ли? Нали искате конкуренция? Та вие сами я унищожавате конкуренцията! Ама ето, набутали сте се с китайски пръчки и сега ревете – що да не можело да има по-добра ОС? Много се надявам скапания ви хуйвей и всички останали китайски измишльотини да последват съдбата на телефоните на сийменс, ериксон, нокия и др. И докато за… Виж още »

Pedro
Pedro

Какви са тия „пръчки“ бе момче ,като хардуер,като качество ,като какво ?Ако е ,че са китайски то и iPhone се прави там така че …..????

Кьорав кон
Кьорав кон

Проектирано+произведено в китай=пръчка. Изобщо не разбирам какво толкова ги възхвалявате? В момента феновете на хуйвей много ми напомнят на феновете на ябълката, с тази разлика, че нямат парите на вторите и не се редят на опашки обаче сипят суперлативи до небесата ще речеш, че си купили кой знае какво. От телефона си търся надеждност а не изпържен хардуер за да съм първи в бенчмарковет, 6638544 ватово зареждане, което ми зарежда батерията от 0 до 100 по-бързо от ускорението на бокид от Ф1, но пък ми я скапва за норматив. Набухани камери дето снимат дупката на гъза на муха кацнала в… Виж още »

Капитализъм
Капитализъм

Стив Балмър може да е прасе, но беше прав като каза „developers, developers, developers, developers, developers, developers, developers, developers, developers, developers, developers, developers, developers, developers, developers, developers, developers, developers, developers, developers, developers, developers, developers, developers“

Без разработчици и добра операционна система на огромна компания като Майкрософт – Windows Mobile, се срина. Ако нямате акосистема – няма и смисъл от тази ОС. ОС е само платформа.

Освен ако не са измислили да пускат PWA приложения и да смятат, че могат да започнат PWA революцията, в тази ОС няма смисъл.
comment image

Angel
Angel

Ако жълтите успеят да направят добра ОС и собствени чипове без АRM. Huawei ще се превърнат в нещо като GOOGLE+ARM+Huawei. Ако това стане… няма кой да ги спре (но към днешна дата е малко вероятно да стане)

Явор
Явор

Еко система имат. Поне от към апликации са ОК – съвместими са с андроидските приложения, имат огромен ап стор, който все по-голям ще става. Не виждам какъв им е проблема в това отношение. Познай дали няма да се появят gmail и google maps И chrome там съвсем скоро.

Бай дейтрейдър
Бай дейтрейдър

Да бе-защита на лични дамни…не им вервайте

Росен
Росен

Така и правим, не вярваме ни на гугъл ни на гризани ябълки ни на микромеки.

gdgd
gdgd

Това просто е било мислено и създадено мнооооого отдавна, защото някой някъде е подозирал какво може да се случи някой ден…

ssh22
ssh22

Айде бе!?
ОС направена от компания на китайската ком партия, там където ютуб, фейсбук и туитър дори не се отварят , там където всеки бит трафик минава през великата китайска защитна стена …. нова ОС с
„разширени функции за осигуряване на информационна безопасност и защита на личните данни“ … и един мормот….

Той
Той

Пък САЩ дето целия интернет трафик на света минава от там, а след това през няколко техни компании (Fb, Google, Amazon & Microsoft) – това е май доста по-зле от ком. партията… при вторите поне знаеш че те следят, не да се отпуснеш и да си изпееш всичко на Google…

Станислав
Станислав

Предпочитам да съм с китайски телефон + китайска OS и да зная, че на американците им е гадно от това! Нека китайците ме следят колкото си искат. Отдавна нямам вяра на Facebook. Май скоро няма да имам доверие и на Google. Би било прекрасно да ползвам телефона си без техните рекламите. Всяка конкуренция е продуктивна. Google към момента нямаше голяма конкуренция с техния Android и си позволиха да ползват open source софтуер като затворена система.

шофер
шофер

„Предпочитам да съм с китайски телефон + китайска OS и да зная, че на американците им е гадно от това!“
Ех Ганьо…“На мен може и да ми е гадно, важното е на Вуте да му е по-гадно!“

Йордан
Йордан

Браво, бързо действат.

Мирослав
Мирослав

До сега Huawei „дърпаха“ Android-a и Google сега Тръмп да наложи колкото санкции душа му сака- нямат вече влияние. Ами той си го заслужи, защото и Меркел предупреди, че с това Америка фърст се върви към дестабилизирсне на световните пазари.

pix3l
pix3l

Само уйвея ще да е дърпал Android. 😀

Мирослав
Мирослав

Близките години ще покажат това дали е така.

Big SOROS
Big SOROS

Ти сигурно се шегуваш бе, мен? Над 2.5млрд устройства работят на Андроид. ЗАЩО, ЗАЩО, ЗАЩО българчето винаги се изказва неподготвено – само ей така, да се намира на приказка…

Мирослав
Мирослав

Само който не е виждал и не знае в какъв мащаб работят китайците, само той може да прави такива генарални умозаключения. Много е интересно от тези 2, 5млрд. Андроид- а, колко използват Huawei, след като продават стотици милиони устройства годишно!?

Скитника Еврейн
Скитника Еврейн

Поредния шамар по сороските мутри !