През 2017 г. Huawei успя да разпрати цели 153 милиона смартфона, като застана на трето място зад Apple и Samsung. Но в опит да се придвижи още по-нагоре, Huawei сега се стреми да продаде 200 милиона бройки през 2018 г.
Източникът на тази информация е главен изпълнителен директор на Huawei Ю Ченгдонг, който разкри плановете на марката по време на неотдавнашното събитие за Honor Play в Китай и изглежда доста оптимистичен за постигането на цифрата.

В края на краищата, между 2010 г. и 2017 г. компанията успя да разшири сферата си при смартфоните с 51 пъти, което предполага, че през 2018 г. ще бъде постигнато увеличение малко под 25 процента. Въпреки оптимизма на изпълнителния директор, резултатите за цялата 2018 г. като цяло зависят от популярността, регистрирана през второто тримесечие на годината. Този тримесечен период е исторически един от най-силните на Huawei и това се дължи на пускането на водещите флагмани на P-серията и обикновено е индикатор за начина, по който компанията ще продължи да се представя през останалата част от годината. Ако Huawei постигне успех, това ще постави компанията точно зад Apple, която продаде 215 милиона смартфона миналата година, но с намаляващата популярност на премиум устройства се очаква да пласира малко по-малко през 2018 г

Като цяло, крайната цел на Huawei е да изпревари Samsung, но в светлината на трудностите, пред които е изправена, когато става въпрос за пазара на смартфони в САЩ, компанията съобщи за пренасочване към Европа и Азия, за да постигне това. За разлика от южнокорейския си конкурент, който държи господстващо положение в САЩ, Huawei заема първо място в Китай и също така има много силен растеж както в Индия, така и в Европа благодарение отчасти на нарастващото присъствие на бюджетната марка Honor.

Предвид, че продажбите за Q2 2018 все още не са ясни е твърде рано да се види дали Huawei е на път да постигне целта си до края на годината. Въпреки това, като се има предвид постигнатото от компанията, не би било изненадващо Huawei да стане производител на смартфони номер 2 до края на Q1 2019.

6
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
2 Отговори на коментарите
5 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
5 Автори на коментарите
the professorрадоsopidofumathurНай-големия ти проблем Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Най-големия ти проблем
Най-големия ти проблем

Аха да на хартия само

mathur
mathur

Естествено , че ще ги изпревари….

sopidofu
sopidofu

За 2 месеца от серията P20 има продадени 6 милиона. Може и да направи 200 милиона ако броим и телефоните от най-нисък клас. Определено им липсва американския пазар.

радо
радо

Много добри телефони, имам 30-40 бройки, за сега никой не съм пращал в сервиз, имам и толкова самсунги и при тях няма проблеми. При леново – не е така – дават дефекти.
Сега съм поръчал 10 бройки Y7Prime (2018) да ползват служителите в моята компания – предварително поръчах една бройка за да я тествам, останах приятно изненадан от телефона (370лв)
За айфони-те които съм дал на топ шефчетата – има тук там някой дребен проблем, пожълтяли екрани изгорели пиксели.

the professor
the professor

за тия пари nokia 5 е по добре – метален е… като рам и сторидж може да е по зле, но не вярвам да ги вземаш на служителите да играят игрички…

the professor
the professor

може и да изпревари нагризаните, ако не му резнат андроида… но според мен трябва да наблегнат и на качеството, демек да минат от пластмаса с праймър и алуминиева рамка на плътен алуминий… ако ще се борят с големите да произвеждат като тях…