Доста изненадващо, следващата компания със собствено присъствие на пазара на криптовалути се нарича Kodak. Тя обяви своята KodakCoin – дигитална криптовалута за фотографи.

В момента на новината, акциите на компанията буквално избухнаха и скочиха с 60 процента до 5.02 долара за бройка.

KodakCoins ще работят като разменна монета в новата блокчейн платформа KodakOne. Там фотографи ще могат да регистрират и лицензират своите произведения. Целта е фотографите и агенциите да получат по-голям контрол върху управлението на снимковите материали и да се създаде нова дигитална и сигурна икономика за тяхната дейност.

„За мнозина „блокчейн“ и „криптовалута“ са просто актуални думички. Но за фотографите, които от години се борят за контрол над работата си и това как се използва тя, тези думички са ключът за решаването на проблема“, казва изпълнителният директор на Kodak Джеф Кларк.

Пионерът във фотоиндустрията, основаната преди повече от век Kodak изпитва трудности да се трансформира в софтуерна и технологична компания за дититални изображения. Kodak беше компонент от индекса Dow Jones до април 2004 г., но през 2013 г. обяви фалит.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
7 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари