fbpx
-9.6 C
София

Microsoft ни учи как да открием загубени ключове с добавена реалност

Най-четени

Иво Цеков
Автор, геймър, почитател на комедиите, Saturday Night Live и всичко друго, което може да извика усмивка на лицето.

Microsoft има нова идея за приложение на добавената реалност – как да откриете нещо загубено, като връзка ключове например.

Нов патент, регистриран от компанията, описва проследяването на малки движими предмети като телефони, портфейл и др., благодарение на добавена реалност. AR системата може да идентифицира предмета в дома, да запази и проследи местоположението му и да насочи потребителя към него, ако това е необходимо.

Идеята е, че дори когато не внимавате, вашият AR асистент, интегриран в умни очила или някакъв подобен шлем, следи личните ви вещи. Още по-интересно приложение е възможността системата да следи количеството на неща, които са невидими за нас – например доколко пълна е картонената кутия с мляко. Засега патентът все още е по-скоро идея, но спокойно можем да предвидим бъдеще, в което просто се допитвате до Cortana къде сте оставили ключовете или портфейла си и тя ви насочва.

Дори да не се появи на пазара в завършен вид, технологията е интересна визия за бъдещето и ни дава представа за това в каква посока разсъждава Microsoft, когато става въпрос за добавена реалност.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини