6.8 C
София

Netflix ще задминe 100 млн. абонати това тримесечие

Най-четени

Иво Цеков
Автор, геймър, почитател на комедиите, Saturday Night Live и всичко друго, което може да извика усмивка на лицето.

Към момента, водещата стрийминг услуга Netflix има 98.75 милиона абонати и компанията очаква бройката им да надхвърли 100 милиона до края на тримесечието.

Q1 2017 не носи сериозен растеж на Netflix и новите ѝ абонати в САЩ са 1.42 милиона, а в чужбина – 3.53 милиона, което е с 250 000 по-малко от очакваното, но бавно и сигурно, тя се приближава до крайъгълния камък.

Netflix отчете приходи от 2.64 милиарда долара за последното тримесечие, което е в съответствие с очакванията на анализаторите. Това става на фона на засилени усилия от страна на конкурентите Amazon и Hulu, които ускоряват производството на оригинално съдържание. Дори непреки конкуренти като CBS All Access, Sling TV и DirecTV вече също предлагат опции за стрийминг на развлекателно съдържание.

Най-успешното ново съдържание на Netflix е 13 Reasons Why, а в първото тримесечие дебютираха още A Series of Unfortunate Events, Santa Clarita Diet и Iron Fist. Хитовият сериал House of Cards обаче ще дебютира през Q2, което е сигнал за потенциален скок на интереса към Netflix.

Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини