Samsung примамва с 9 млн. долара разработчици за Tizen

2
63

Samsung няма търпение да привлече повече разработчици за своята мобилна операционна система Tizen и компанията е готова щедро да плаща за това.

Южнокорейският гигант обяви създаването на Tizen Mobile App Incentive Program, в рамките на която ви очакват 9 милиона долара награден фонд. Програмата стартира през февруари 2017 г. и ще продължи до октомври 2017 г. Онези програмисти, чиито софтуер влезе в топ 100, ще получат по 10 000 долара на приложение, което не е никак малко. Регистрациите започват още в началото на януари.

Въпреки, че Samsung не го признава, лесно е да видим как това е един вид реакция на агресивната смартфон политика на Google. При липсата на Note 7, Pixel и Pixel XL са най-добрите Android телефони. Google засега не казва, че ще се откаже от мобилните си партньори, но при всички положения инвестицията на Samsung в собствена екосистема изглежда логична.

Ако сте разработчици с интерес към Tizen и искате да се пробвате, моделите за програмата са Samsung Z1, Samsung Z2 и Samsung Z3, както и все още необявени Tizen телефони, предвидени за 2017 г.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Петър
Петър

Вижте си заглавието

Анонимен
Анонимен

Леле мале, задава се следващия IOS боклук.