Точно както със Snapdragon 835 тази година, така през 2018 г. можем да очакваме да видим новия Snapdragon 845 в доста смартфони от висок клас. Qualcomm обяви наскоро новия си чипсет по време на свое събитие на Хаваите и една фраза от презентацията прави впечатление.

Компанията загатна, че има какво да предложи по отношение на „винаги свързаните компютри“, които работят с Windows 10 на ARM архитектура.

Говорейки именно за т.нар. Always Connected PC, Qualcomm подчерта, че Chromebook лаптопите могат също да се възползват от тази идея. Това означава, че можем да видим устройства с Chrome OS, които също ползват Snapdragon 845. Едно от предимствата на такава конфигурация е, че новият чипсет изглежда изключително ефективен по отношение на консумацията на енергия – нещо, което е особено важно за всяко преносимо устройство.

Освен това, вече видяхме как чипсетът работи с Windows 10 без проблем, така че можем само да си представим колко по-бързо ще върви на него далеч по-олекотената Chrome OS, отново запазвайки максимално живота на батерията.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари