Valve обяви, че вече няма да приема разплащания с биткойн през своята дигитална платформа Steam. Причината за това са честите промени в курса на криптовалутата, които карат компанията да смята, че тя не е солидна алтернатива на традиционните разплащателни методи.

Най-голямата платформа за продажба на РС игри в света възприе биткойн през април 2016 г., след като обсъждаше възможността години преди това.

„В последните няколко месеца видяхме повишение в нестабилността на биткойн, както и значително увеличение на таксите за обработка на транзакциите“, казва Valve.

Според компанията, в момента тези такси възлизат на до 20 долара за крайни клиенти, докато миналата пролет са били не повече от 20 цента. За сравнение, при нормалните плащания Visa и MasterCard таксуват много по-малко за комисионна.

„Нямаме контрол над курса и просто не можем да възприемем биткойн като надежден метод“.

Все пак, ако ситуацията се стабилизира, Valve може да преосмисли решението си на по-късен етап.

8
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
5 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
5 Автори на коментарите
КРАЕН КАПИТАЛИСТCBR???Sagник Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
ник
ник

Пълна лъжа е това за $20 за такси! Притиснали са ги банките и Visa и другите
щото май взеха да ни ги ползват.
В PayPal за преведени 50Евро получих 86 лв, колко ли са таксите?

???
???

Някъде из настройките на PayPal има опция как да ти се превалутират преводите. Единият вариант е PayPal да го прави, като взема комисионна за услугата и превалутира по доста неизгоден курс. Другият вариант, който ти предлагат е парите да се превалутират от банката реципиент (банката, в която имаш сметка). Така обменяш по курса в твоята банка 1,9558 лв за евро и плащаш комисионна само за транзакцията, която ако не се лъжа беше 3%. За огромна „изненада“ първият вариант е по подразбиране и ако не го смениш ръчно се случва това, което ти се е случило.

Sag
Sag

Няма банка, която да ти обмени EUR към BGN на входящ превод по курс 1.9558 – ако намериш такава, веднага ще ти преведа 100к заради добрия курс.

???
???

Ех колко си остроумен и наблюдателен само. И ако така вникваше в смисъла на казаното, нямаше да си губиш времето в празнословене. Времето си е твое обаче. Но, да абсолютно си прав – няма такава банка. Все пак обменния курс гравитира незначително близо до това, което съм писал.

КРАЕН КАПИТАЛИСТ
КРАЕН КАПИТАЛИСТ

Кое е лъжа, че мултимилионна компания обяснява, че не й изнася, или че ти кварталния многознайко знаеш по-добре от тях?

КРАЕН КАПИТАЛИСТ
КРАЕН КАПИТАЛИСТ

Не можеш да си купиш дъвка с биткойн, защото таксата ще ти е 10 долара и ще чакаш минути за верификация. Балонът си е балон и ще го духате! Не ви се радвам, по-добре сега, отколкото, когато балонът нанесе повече поражения.

CBR
CBR

Таксата в PayPal като продаваш е 4.4% + фиксирана такса(пише 0.35EUR), а 2.9%+такса е само в USA. Отделно те удрят и с курса – те си взимат долари. Няма настройка за ползваната валута при персоналните профили, не знам при бизнес регистрациите как е, но пък в повечето сайтове за пазаруване я има тази настройка(Амазон примерно).

КРАЕН КАПИТАЛИСТ
КРАЕН КАПИТАЛИСТ

.