ZeniMax иска пълно спиране на продажбите на Oculus Rift

2
67

ZeniMax получи здраво рамо от съда в своето дело срещу Oculus VR по-рано този месец, печелейки 500 милиона долара заради нарушения на патенти и споразумение за поверителна информация. Тогава компанията се закани, че ще потърси още по-сериозно възмездие и сега то идва под формата на искане за спиране на продажбите на Oculus Rift.

В документа се иска за „постоянно прекратяване на производството, рекламирането, продажбите, модифицирането, дистрибуцията и лицензирането“ от страна на на продажбите на Oculus VR на всички продукти, които попадат в обсега на решението на съда. Това включва самият шлем, РС и мобилният софтуер за него, както и интеграцията на Oculus в гейм енджините Unreal и Unity.

ZeniMax счита, че подобно крайно решение се налага, тъй като джобовете на Facebook са толкова дълбоки, че глоба от 500 милиона долара не е пропорционална на нарушението.

„Колкото и съществена да е тази сума, тя е недостатъчен стимул за нарушителите да престанат“, казва компанията.

Този ход е предизвикан от пренебрежителното изказване на Шерил Сандберг, че сумата от 500 милиона долара „не е съществена“ за финансите на Facebook.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари