ZeniMax иска спиране на продажбите на Oculus Rift

0
28

Доволна от току що присъдения половин милиард долара при съдебния си иск срещу Oculus, ZeniMax ще поиска временна забрана на продажбите на Oculus Rift.

„Обмисляме бъдещите стъпки, които да направим, за да сме сигурни, че никой няма да се възползва от нечестно усвоената ни технология“, казва говорител на компанията.

Сред въпросните стъпки е и искане на съдебно решение срещу Oculus и Facebook, за да се спре продължаващото използване на компютърния код, за който съдебните заседатели са решили, че нарушава правата на ZeniMax.

Именно въпросният код формира основата на популярния шлем за виртуална реалност Oculus Rift, така че на практика компанията ще поиска преустановяване на продажбите на джаджата, за да не се печели от нея.

Основание за това бе решението на окръжния съд в Далас, което даде на ZeniMax 500 милиона долара за нарушения на авторски и запазени права, както и разкриване на поверителна информация от страна на Oculus. Гейм дизайнерът Джон Кармак пък бе признат за виновен в това, че е изнесъл хиляди файлове, включително и целия код за шутъра Rage, на USB стик при напускането си от ZeniMax.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари