fbpx
26.1 C
София

Аватар ще посреща пътниците на летището в Нюарк

Най-четени

Методи Дамянов
Методи Дамяновhttps://www.kaldata.com/
В "Калдата" от 2012г. насам. С интереси в сферата на информационната и интернет сигурност, дисруптивните технологии (IoT, AI, облак), видеоигрите с душа и послание и интернет свободата. Фен на Кен Ливайн, Ричард Столман и Джон Пери Барлоу.

Бъдещето кацна на международното летище „Liberty“ в Нюарк в петък, под формата на компютърно генериран посрещач на един от входовете.

Пътуващите имаха възможността да се срещнат с Либи. Тя е най-новият, и може би най-усмихнатият нов член на екипа обслужващ пътниците на летището. Тя може може и да не е най-умната сред колегите си, и може да е двуизмерна, но затова пък винаги се усмихва и никога не се оплаква.

„Здравейте, и добре дошли на международното летище Liberty Нюарк. Вие пристигнахте на Терминал Б“, информира аватара.

Либи е един от трите аватара, които летищните власти в Нюарк и Ню Йорк смятат да поставят на летищата, за да помагат на излитащите в най-натоварените летища на страната.

Аватарите, чиято обща стойност е 180 000 долара е част от програма, започнала през май месец за подобряване на обслужването на гражданите. Освен 70 нови служителя, които ще отговарят за по-доброто обслужване на гражданите и трите аватара, летищните власти ще осигурят и интернет-терминали на летищата, като част от мащабната клиентска програма.

Реакциите на пътниците бяха различни. Много от тях се спираха просто да я погледат. Една от пътничките се чудеше дали може да прекара ръката си през нея. Друг пътник сподели, че аватара има различен от другите служители глас, не така безучастен и студен, но въпреки това изглежда зловещо.

Либи (Libbi) е съкратен вариант на името на летището (Liberty). И още нещо: само не питайте нещо Либи, тя няма да ви отговори. „Работата“ на Либи ще се изразява в рецитиране на 90-секундна реч, всеки път, когато човек се доближи на метър от машината. Тя може да бъде програмирана да произнася думите и на други езици, но засега тя ще „говори“ само английски.

Генералният мениджър на летището увери, че Либи няма да отнеме работното място на никого. Такива аватари ще има и на летище „Дълес“ във Вирджиния и международното летище „Лоуган“ в Бостън.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини