Авиокомпаниите възобновяват продажбите на самолетни билети за Boeing 737 Max

2
1146

Превозвачите отново започнаха да продават билети за полети със самолетите Boeing 737 Max, въпреки че временно не е разрешено тяхното използване след ужасните катастрофи в Индонезия и Етиопия.

Авиокомпаниите започнаха продажбите на самолетни билети за полети с Boeing 737 Max. След падането на самолетите от този модел в Индонезия и Етиопия, полетите с Boeing 737 Max бяха временно забранени от регулаторните органи в целия свят. Но това не е попречило на редица компании да планират 32 600 полета с Boeing 737 Max, съобщава вестникът The Sunday Times, цитирайки данните на аналитичната компания OAG Aviation.

Според The Sunday Times, TUI, United Airlines, American Airlines, Southwest Airlines, Norwegian, Icelandair и някои други авиокомпании вече са обявили броя на предлаганите полети с Max 8 и Max 9 за ноември и декември 2019 година. The Times предаде думите на британски турист, който заяви, че се чувства като „опитно зайче“, когато е разбрал с какъв самолет ще лети в Карибския басейн.

Изпълнителният вицепрезидент на OAG Aviation Джон Грант счита, че плановете на авиокомпаниите отново да започнат използването на 737 Max в началото на месец октомври означават, че те са получили необходимите гаранции от Boeing.

„Този модел самолети явно ще бъде сертифицирана като годна за полети и това ще стане през този септември или малко по-късно“ – поясни експертът.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари