Австралийски съд нареди на интернет доставчиците да блокират 59 пиратски сайта

11
1355

Австралийските власти определено се опитват да направят колкото може по-трудно свалянето на Game of Thrones. С решение на местен съд, всички интернет доставчици в страната са задължени да блокират общо 59 сайта и 127 домейна, за които се предполага, че са свързани с разпространението на пиратско съдържание.

В основата на мащабното решение е дело, заведено от американската кинокомпания Village Roadshow, която е ощетена заради нелегалното разпространение на 13 нейни филма, сред които The Lego Movie, Kingsman: The Secret Service и The Big Bang Theory.

Вторият ищец по делото е австралийската кабелна телевизия Foxtel, която излъчва Game of Thrones в Австралия. Данните обаче показват, че именно в островната страна процентът пирати на популярния сериал е един от най-високите.

Според съда, недопустимо е да има сайтове, които дори предлагат подробни инструкции за това как да се избегнат евентуалните законови последици и да се сваля пиратско съдържание необезпокоявано. Сред забранените сайтове са дестинации като PrimeWire, MegaShare, Limetorrents, Project Free TV, Watch Series, PutLocker и GoMovies. Сега местните доставчици имат 15 дни, за да приведат решението в сила.

„Това е исторически момент за Австралия, с който на практика се блокира 95 процента от нелегалната активност“, казва шефът на Village Roadshow Греъм Бърк.

11
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
8 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
9 Автори на коментарите
befanaтъпунгер си тиTechheadErrХристо Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
мъни
мъни

Алчните никога няма да се спрат.
Сигурно след години ще те съдят, ако си тананикаш някоя песен без да си им платил.

Ивайло
Ивайло

Тъпунгер, ако ги нямаше тия дето съвестно си плащат нямаше и да ги има тия филми.
Тогава какво щеше да гледаш?

Анонимен
Анонимен

В България харата ще продължават да пиратстват Игра на тронове. Цената на НВО GO е 7 лева към Теленор, което за страна като България е добра цена, но въпреки това хората го теглят от Замунда.

007
007

Жена ми е на абонамент към Теленор с HBO, но пак си го свалям от Замундата с FullHD качество!

befana
befana

И аз имам абонамент към HBO GO, ама съм фен на сериала и искам да си имам всички епизоди от всички сезони, тъй че и аз го тегля от тракерите.

мъни
мъни

Филми и сериали не гледам! Това вече не е изкуство, а бизнес. Не им искам нито бозите, нито платените канали. 🙂 Пък ти потърси някъде платен въздух, може и да ти предложат добра оферта!

тъпунгер си ти
тъпунгер си ти

Един филм си избива разходите по заснемането и носи няколко милиона долара печалба още първата седмица, в която го пуснат по кината. А заради такива балъци, които си плащат редовно суми от трицифрената си заплата, актьорите във филмите имат 7- и 8-цифрени суми в сметките си.

Христо
Христо

Има едно нещо положително от пиратстването, в частност с Игра на тронове. Разпространителите може най-накрая да проумеят, че е по-рентабилно всичко да е достъпно по едно и също време в цял свят, отколкото да го пускат ексклузивно за янките с няколко месеца напред. Така, аз сега плащам 7 паунда на месец, а ако ме бяха дискриминирали за догодина, щяха да хванат дедовия.

Err
Err

И какво да плащам 7 лева на месец заради 1 сериал в който дори не показват цялата история 🙂 Преди като беше по 5 лева и го имаше в Булсата си плащах за 1 месец докато течеше сериала. Ама последно ми поискаха 10 и се отказах.

Err
Err

И дори тогава си го теглех от интернет защото не се съобразяваш с телевизионно време с реклами скорост на трансфер …. И си го гледаш колкото си искаш пъти.

Techhead
Techhead

В България трябва да вдигнат заплатите и да доставят по-добри услуги за филми и сериали, тогава много българи, може би всички, доброволно ще се откажат от пиратството. Аз имам Cinemax и HBO у дома заедно с Netflix от един приятел. Вече не се занимавам с торенти. Лошото е, че в Netflix далеч няма всичко, някой ден ще пробвам Amazon Prime.