Австралийци правят опит да съживят аудио касетката

0
29

Повечето от родените преди 90-та година (а и след това) със сигурност си спомнят аудио касетката и е повече от вероятно дори да са си правили домашни компилации от песни, записани от радиото или от компакт диск. Сега една австралийска компания на име Sharetapes се опитва да ни върне обратно поне към спомена за тези дни с едноименния си продукт – карти, наподобяващи аудио касетка, които могат да се зареждат с плейлистове в YouTube, Spotify или 8tracks.

Потребителите могат да споделят своя собствен плейлист с приятелите си, използвайки NFC функцията в телефона си. Другият вариант е чрез сканиране на уникалния QR код на всяка от картите. При поръчка на Sharetapes, потребителите получават комплект от пет празни карти. На всяка от тях може да се зареди линк към създаден в някой от гореизброените сайтове плейлисти. Всяка карта има вградени NFC чип и QR код (в задната част).

Макар че на пръв поглед тези карти не са кой знае колко функционални, биха могли да имат доста интересни приложения. Така например, различни компании могат да записват в картите линкове, които ще доведат потребителя до страница съдържаща видео или друго дигитално съдържание, свързано с бизнеса на съответната компания. Sharetapes могат да се поръчат от сайта на фирмата-производител за $7,20.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари