14.5 C
София

Австралия откри достъпа до Wikileaks

Най-четени

Светослав Димитровhttps://www.kaldata.com/
Занимава се със създаване на съдържание за уеб от 2009 г. с над 9000 написани новини за Калдата. Интересува се от SMM, Афилиейт и др.

Австралийските власти днес изключиха сайта Wikileaks от така наречения „черен списък“ ACMA (Australian Communications and Media Authority). Сайтовете, които попадат в този списък са обект на блокиране от австралийските доставчици, участващи в „общонационалната защита.“ Парламентът на страната вече обмисля законопроект за задължителен списък на всички провайдери на страната.

От ACMA твърдят, че Wikileaks е попаднал в списъка през март 2009 г., когато в страниците на проекта са били публикувани данни свързани с броя на забранените интернет проекти намиращи се в Дания. Днес от австралийското ведомство заявиха, че Wikileaks вече не присъства в списъка на забранените проекти и достъпът е открит в цялата страна за всички потребители.

Служители от агенцията заявиха, че след април 2010 г., когато проектът започна да публикува първите анти-американски документи, по отношение на Wikileaks са получени две жалби, които претендират за блокиране на проекта. Въпреки това, никоя от тях не е потвърдена.

Спомнете си, че днес на Wikileaks са публикувани повече от 250 000 нови документа свързани с докладите на дипломати в САЩ за различни аспекти на международната политика. Освен това, редица американски политици поискаха Wikileaks да бъде включен в списъка на терористичните организации.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини