Автомобилите на BMW, които могат да бъдат отключени с помощта на iPhone

1
818

Apple анонсира новата функция Car Key по време на събитието WWDC 2020 миналия месец, а притежателите на автомобилите на BMW ще бъдат първите, които могат да използват новата функционалност. Германският производител представи обновяване за своето приложение BMW Connected за iPhone и Apple Watch, което поддържа тази нова възможност.

В помощната информация към новото приложение се казва, че с помощта на BMW Connected потребителите могат да създадат свой собствен електронен ключ за отключване и заключване на BMW-то. Самото отключване и заключване става от приложението Wallet в своя iPhone или Apple Watch. Ето какво се казва в документацията:

„По време на събитието Apple Worldwide Developer Conference компаниите Apple и BMW обявиха, че BMW ще бъде първият автомобилен производител, клиентите на който ще могат да използват iPhone като пълноценен цифров ключ за автомобила. Съвместната работа на двете компании дава възможност да се запише цифровия ключ за BMW автомобила в Apple Wallet за iPhone.

 

BMW Digital Key за iPhone дава възможност за отключване и заключване на автомобила чрез поднасяне на iPhone до дръжката на вратата и да стартира двигателя, когато стои в мястото за смартфон. Притежателят на автомобила може да даде достъп до него и на своите приятели (до 5 души). Digital Key може да работи и с Apple Watch. Настройването на Digital Key става от приложението BMW Connected и след като всичко е готово остава в Apple Wallet.

 

Ние се радваме да съобщим, че Digital Key за iPhone е съвместим с редица модели на BMW. Това са 1, 2, 3, 4, 5, 6, 8, X5, X6, X7, X5M, X6M и Z4, произведени след 1 юли 2020 година. Digital Key е съвместим със смартфоните  iPhone XR, iPhone XS и по-новите, както и с Apple Watch Series 5 и нагоре“

3.5 2 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари