Автомобилите Google Street View ще измерват и качеството на въздуха

0
187
Google Street View

Компанията Aclima, известна преди всичко със своите сензори за проверка качеството на въздуха, обяви че възнамерява да интегрира своята платформа с парка автомобили Street View на Google.

След месец, 50-те автомобила Google Street View в Хюстън, Мексико и Сидни ще започнат да записват и данните за качеството на въздуха. Те ще анализират показателите за въглеродния диоксид (СО2), въглеродния окис (СО), азотния окис (NO), азотния диоксид (СО2), въглеродния окис (СО) и озона (O3). Всички данни ще бъдат публикувани в Google BigQuery.

Качеството на въздуха в една улица може съществено да се различава от другите места в града. Новите данни ще дадат възможност за подобряване на градското планиране. А на жителите ще покаже, кои места са най-замърсени и не са екологични“ – каза основателят на Aclima Дейвид Херцел.

Aclima има опит в работата с Google Street View. Това лято два автомобила на компанията, оборудвани със сензорите на Aclima извършваха мониторинг на състоянието на въздуха в Лондон. През 2015 година бе измервано състоянието на въздуха в Калифорния, а през 2016 година – в Оукланд.

Проектът Street View стартира през 2001 година в лабораторията по компютърна графика на Станфордския университет.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за