fbpx
0.5 C
София

Автомобилите Lada ще могат да се управляват с помощта на смартфони

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

The Togliatti Room съобщи, че АвтоВАЗ, заедно с руската компания „Авто Коннекс“ са разработили специализирана система, с помощта на която е възможно управлението на автомобилите Lada Granta с помощта на специално приложение за смартфони.

 

Агенцията The Tlt Room допълва, че руските автомобили най-после ще разполагат с фирмено приложение за мобилни устройства, работещо под управлението на операционните системи iOS и Android (за Windows Phone засега няма версия). След като се инсталира този специализиран софтуер, смартфонът се превръща в пълноценно дистанционно и ли по-точно в модул за управление на автомобилите Lada. Програмата позволява с едно натискане на сензорния бутон да се осъществи палене на автомобила, изключване на двигателя, проверка на алармената система и други. Освен с функционални възможности, софтуерът разполага и с информационни. Така например, възможни са проверката на количеството гориво в резервоара и скоростта на движение. Дори когато сте си вкъщи. Тази функция може да се окаже удобна при кражба на автомобила. Проектът се очаква да бъде завършен след около две години.

Създателите на този интересен проект споделят, че цената на „автомобилния пулт за управление“ ще бъде много по-ниска отколкото цената на аналогичните проекти на други производители..

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини