Генералният директор на Tesla Илън Мъск публикува кратък клип заснет с помощта на дрон, който показва значителния прогрес в строителството на гигантския завод Tesla Gigafactory Berlin в Германия. Този завод навярно е най-важният проект на Tesla за тази година.

Наскоро медиите съобщиха, че електрическият кросоувър Model Y няма да започне да се продава в Европа, докато не започне неговото сглобяване в Гигафабриката в Германия. Освен производството на електромобила Model Y, в същия завод ще се произвеждат и акумулаторните батерии с новия форм фактор 4680. Model Y ще бъде първият серийно произвеждан автомобил на Tesla, в който ще се използва нова архитектура на акумулаторните блокове.

В обръщението към акционерите относно Gigafactory Berlin компанията Tesla заяви следното:

„Местното производство и доставки бяха и си остават ключов момент в нашата стратегия. През 2020 година нашият общ дял на Европейския пазар за електромобили нарасна, но Gigafactory Berlin трябва да осигури значителен ръст на местните продажби, аналогично на това, което видяхме след построяването на Gigafactory Shanghai. Строителството на нашия завод в Берлин продължава в съответствие с предварително набелязания план и ние вече започнахме да инсталираме необходимото оборудване в зданията“.

Илън Мъск в добави че производството на електромобили в германския завод ще започне до края на годината, но в документите, подадени на германското правителство се казва, че местното производство може да започне още през месец юли.

5 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари