Renault представя нови, достъпни електрически автомобили

4
1673

Председателят и изпълнителен директор на Groupe Renault Карлос Гон обяви новите две стъпки от пътя на продължаващата електрификация на компанията, свързана с гамата на Renault, както е заложено в стратегическия план Drive the Future:  Нов, достъпен, градски електрически автомобил през 2019 г., лансиран първо на пазара в Китай, и нови хибридни и plug-in хибридни версии на три от актуалните модели през 2020 г. Гон сподели и визията на Renault за преживявания на борда от ново поколение с вълнуващ предварителен поглед към Augmented Editorial Experience, което ще бъде представено на 2 октомври на Автомобилния салон в Париж.

Нови продукти, нови пазари

Новатор и лидер в 100%-вата електрическа мобилност, Groupe Renault представя Renault K-ZE, нов глобален модел от сегмент A. Вдъхновен от SUV моделите, новият електрически автомобил е способен да постигне автономност от 250 км по NEDC – най-добрата в сегмента. Моделът се отличава с изкусителен, спортен дизайн с изявени линии и атлетична, компактна стойка. Освен атрактивен дизайн, Renault K-ZE предлага и лесно зареждане, благодарение на двойна зареждаща система, съвместима с домашната електрическа мрежа и обществената инфраструктура. Renault K-ZE включва оборудване, което увеличава максимално удоволствието от шофиране на електрически автомобил, като задни паркинг сензори, камера за обратно виждане и мултимедийна система със свързани навигация и услуги.

Renault K-ZE ще бъде представен първо в Китай, най-големият и най-бързо растящ пазар на електрически автомобили. Ще се произвежда локално от e-GT New Energy Automotive Co, съвместно предприятие на Dongfeng Motor Group и Nissan, създадено за разработка и производство на конкурентни електрически автомобили за китайския пазар.

Renault потвърждава и плановете си да продължи да електрифицира гамата си в своя цикъл за обновяване на продуктите през 2020 г., предлагайки хибридна версия за Clio и plug-in хибридна версия за Megane и Captur. Това ще даде възможност на клиентите да преминат към електрически автомобили с моделите, които познават и обичат. e-Tech – иновативна, 100% вътрешно разработена технология на Renault, позволява на марката да предложи хибридни версии на моделите от сегмент B и C.

 Качествено съдържание и преоткрити преживявания на  борда

На пресконференцията тази вечер Карлос Гон обсъди и как преживяванията на борда се развиват с настъпването на новата мобилност. Докато мобилността продължава да отваря нови възможности за свързани и автономни автомобили, потребителите ще търсят по-изтънчени преживявания на борда за по-пълноценно пътуване – в личен и професионален план. Демонстрирайки следващата стъпка от инвестицията на Renault във френската медийна група Challenges, Гон разкри нова визия за бъдещето на мобилното съдържание – Augmented Editorial Experience (AEX). Това преживяване, съчетаващо полезно съдържание, свързани услуги, медии и мобилност, ще превърне времето за пътуване в образователно преживяване отвъд шофирането и отвъд самия автомобил.

Augmented Editorial Experience ще присъства на щанда на Renault на Автомобилния салон в Париж. В пълноразмерна капсула чрез 4 сценария в 222-градусова прожекция посетителите ще усетят как ежедневието им, прекарвано в автомобила, би могло да бъде различно, благодарение на подобрени преживявания на борда и качествено, адаптиращо се, персонализирано съдържание, разработено от Groupe Challenges.

Капсулата AEX е съпътствана от нов луксозен концептуален модел – електрически, автономен, свързан автомобил, изобразяващ преживяването в автономния автомобил на бъдещето.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари