Агенция ще следи пиратите в интернет

27
38

Агенция, която да следи за потребители, свалящи пиратски музика и филми, предстои да бъде създадена у нас, съобщи вчера високопоставен източник от МВР. Новата структура ще се бори с дребното пиратство в мрежата и ще налага глоба на всеки, който сваля нелицензирани продукти. Когато бъде засечен такъв потребител, първо ще бъде предупреждаван да спре с тегленето. Ако това не се случи, ще има второ и последно предупреждение. При трето хващане ще последва санкция.

Подобни агенции вече има в повечето европейски страни. Там глобите са около 300 евро като се предполага, че толкова ще бъдат санкциите и у нас. В момента в България има десетина сайта, предлагащи безплатни пиратски софтуерни продукти, музика и филми.

Според антимафиоти създаването на подобна структура е необходимо, защото сегашните членове от НК 172а и 172б не са ефективни в борбата срещу пиратството. „Този закон беше приет през 1995 година и многократно беше променян – наказанията ту бяха вдигани, ту намалявани. В крайна сметка ние смятаме, че единствено със създаването на агенция може да бъде ограничено пиратството“, коментираха експерти с дългогодишен опит в борбата с компютърните престъпления.

Източник: в-к „Монитор“

27
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
27 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
sasho_1989_1
sasho_1989_1

Добър ден,ако заплатата на всеки работещ човек(жена или мъж) без значение от работа е 5 000 лева на месец,всеки ще си купува легално софтуер,програми,филми и сериали,игри,музика и няма да има проблем с пиратсвото.Защото легалните продукти са си скъпи,някой ги няма по български пазар и трябва да се купуват през интернет това са музика,игри,филми и сериали без да имат български субтитри но пък за нас българите който не разбират перфектно английският език за да си превеждат сами какво да направим.
Това е моето мнение,благодаря на тези който ми прочетоха коментара.

kosta_picha
kosta_picha

Горното мнение е напълно вярно, искам само да добавя, че си свалям често музика от интернет, и който иска да ме санкционира, да дойде да му покажа на тавана колекция от 300 касети, за които съм броил луди пари навремето на истинските „пирати“, да вървят да гонят тях!

King Nothing
King Nothing

Мизерия… мизерия…
Има 5624527657 по-смислени неща, за които да си харчат парите, вместо да създават поредната агенция. А нали е криза? Нали нямало пари? Те пак на лов за вещици тръгнали с парите на данъкоплатеца… Щото сме цъфнали и вързали…
Болниците ли нямат нужда от пари, училищата ли, домовете за сираци ли!?

Нека изхарчим няколко милиона, за да направим гадно на обикновения потребител, който си плаща данъците, сметките и осигуровките, които са 1/3 от заплатата му, за да може богатите да станат още по-богати…

zoidss
zoidss

Това е по поръчка на американския посланик. Както и повечето арести и разследвания. Уорлик взе да си бърка носа навсякъде и да дава оценки, но не съм подозирал че нащо правителство ще бъдат кукли.

lost in
lost in

Интересното те първа предстои.
Ще има нови версии и подходи към BitTorrent клиентите и не само към тях.
Няма спиране на пиратството в интернет,всичко е само за едното сплашване и харчене пари на вятъра,нищо повече.Ще хванат двама трима мишока ще го раздуят медиите и ще кажат „Вижте системата работи,парите са оправдани“,дрън-дрън

Edit: И напълно подкрепям мнението на @shash по-горе.

victor4o
victor4o

Тази инициатива няма нищо общо с Уорлик… Става дума за „Three Strikes Anti-Piracy Law“ който се разглежа в почти всички западно европеиски страни и е вече в сила на места. Правителството на Саркози може би даде най-голям тласък на инициативата.

Zeratus
Zeratus

Прав си във Франция доста лошо ти се пише ако те хванат. Но в бг просто няма как това да се случи – просто българите са си свикнали на свалянето безпари така че ако някой си мисли че ще засили ходенето по кината и купуването на мп3 е в супер голяма грешка.

ivoat16
ivoat16

Ще стане както преди 12 години – ще плащам на пиратите 1/3 от цената на лицензираните музикални дискове и пак ще имам пиратска музика на много ниска цена. Същото и със софтуера. За да не следят мен ще плащам на пиратите за да ми точат софтуер. И толкоз.

JuSt4FuN
JuSt4FuN

Това трябва да почака докато заплатите ни се вгигнат с поне 100% иначе си е престъпление спрямо нас!

one-77
one-77

Абе те нали преди време обсъждаха вариант да се плаща някаква допълнителна такса към месечната сметка за интернет, която да се дава на производителите на софтуер, музикални и филмови компании и т.н. Аз нямам нищо против да давам 5-10-15-20лв стига да знам, че ще мога да точа на воля.