fbpx
5.1 C
София

Адвокатите на Мъск: Twitter демонстрира лошо отношение в досъдебната фаза

Най-четени

Адвокатите, които защитават Илън Мъск в настоящото му съдебно дело със социалната мрежа Twitter, са изпратили писмо до Съда за извънредни дела в Делауеър (съдебна инстанция, която се занимава с правни казуси, които не са обхванати от стандартно приложимите правни разпоредби). В писмото по същество се казва, че Twitter проявява лошо поведение в рамките на досъдебния процес, като юристите на Мъск искат компанията да бъде принудена със съдебна разпоредба да промени отношението и държанието си в настоящата съдебна сага. Изпратеното писмо е адресирано главно до съдия Катлийн Маккормик, която ще разгледа настоящото съдебно дело между Мъск и Twitter, което беше започнато, след като милиардера обяви плановете си да придобие социалната мрежа за 44 милиарда щатски долара по-рано тази година, а след това оповести, че се отказва от сделката. Адвокатите на Мъск искат още първото изслушване по делото да бъде насрочено за 17 октомври.

Миналата седмица съдия Маккормик разпореди, че изслушванията в рамките на процеса ще започнат през октомври. Адвокатите на Twitter от своя страна искат съдебния процес да бъде задействан възможно най-скоро и да приключи във възможно най-кратки срокове и с най-малко заседания, тъй като всяко разтягане на въпросното дело във времето е в ущърб на компанията. Защитниците на Мъск от своя страна поискаха първите изслушвания по делото да се състоят най-рано през следващата година и поиска много по-дълги срокове за подготвяне в рамките на досъдебната фаза по делото, но в крайна сметка съдия Маккормик избра делото да бъде задвижено през октомври и настоя двете страни да започнат подготовката.

Сега екипът от правни специалисти на Мъск казва, че се е опитал да започне процеса, но тяхната работа в рамките на досъдебната фаза е била осуетявана и затруднявана многократно от Twitter.

„Усилията на страните участници по делото да гарантират, че ще бъде изпълнено всичко необходимо, за да започне съдебния процес през октомври, не са реципрочни от страна на Twitter, която се опитва с всякакви методи и способи да забави досъдебната подготовка и в крайна сметка да протака делото“, се твърди в писмото на адвокатите на Мъск, което те са изпратили до съдия Маккормик. Основната борба на Мъск в настоящото дело е, че той се опитва да докаже, че Twitter има значителен проблем с липсата на прозрачна информация относно това какъв процент от регистрираните акаунти в платформата принадлежат на реални потребители и колко от тях са на ботове. От Twitter от своя страна защитават позицията, че са спазили всички искания и условия по предварителния договор за покупка на социалната мрежа от страна на Мъск, а прекратяването на сделката от негова страна е неоснователно и в разрез с условията на договора, като борбата на юристите на Twitter e да накарат Мъск в крайна сметка да продължи със сделката по придобиване на компанията, за да спази сключения договор. Миналата седмица стана ясно, че според условията по договора, Мъск трябва да изкупи акциите на Twitter на цена от 54,20 щатски долара за акция.

Адвокатите на Мъск посочват три основни проблема, които забавят процеса на досъдебната подготовка и могат да доведат и до забавяния и отлагания на самото дело, като исканията им са съдия Маккормик да предприеме административни действия, с които да разреши и трите проблема.

Първият проблем е липсата на конкретно фиксирана дата за началото на изслушванията по делото. От Twitter искат изслушванията да започнат на 10 октомври, но Мъск иска началото да се сложи седмица по-късно, като казва, че допълнителната седмица време за досъдебна подготовка ще бъде от решаващо значение. Второ, адвокатите на Мъск казват, че Twitter отказва да изготви документите, от които се нуждаят, въпреки че те са лесни за изготвяне. И трето, според представителите на Мъск Twitter отказва да им предостави някои данни, които биха изиграли ключова роля в разглеждането на съдебното дело. Исканията на адвокатите на Мъск са съдия Маккормик да принуди Twitter да предостави цялата необходима информация, документи и да започне да проявява по-кооперативно поведение по време на досъдебната подготовка по делото.

От обявяването на въпросния съдебен процес досега, отношенията между Мъск и Twitter се превърнаха в една волейболна игра на подаване на документи и данни. Анализаторите на настоящата ситуация смятат, че от Twitter ще отговарят съвсем скоро публично на твърденията на адвокатите на Мъск. Преди няколко седмици от Twitter обявиха, че намират исканията на Мъск по делото за напълно неоснователни, абсурдни и неуместни, като твърдят, че всяка минута, в която продължава съдебната сага, вреди на Twitter като бизнес и на продукта, който предлага на потребителите си. И разбира се, от Twitter също обвиниха, че Мъск не съдейства в рамките на подготовката за съдебния процес, засипва представителите на Twitter ежедневно с непълна, невярна или заблуждаваща информация, както и че влага изключително много усилия да води публична PR кампания с всеки свой ход или изказване, свързани с делото със социалната мрежа, което идва за сметка на реален и конструктивен диалог.

През следващите няколко седмици със сигурност ще видим много взаимни юридически атаки от двете страни, тъй като и двете се борят за това да надвият в настоящата съдебна битка, която предстои тази есен.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини