Адвокатска кантора обвини слепец в гледане на пиратско порно

2
49

Американската адвокатска кантора „Дънлап, Груб & Уивър“ разпратила e-mail-и на 100 000 интернет потребители, обвинявайки ги в незаконно разпространение на порнофилми чрез P2P мрежи, използвайки като доказателство техните IP адреси, изискани чрез съдебни заповеди от интернет доставчиците на обвинените.

Има основание да се предполага, че доказателствата за подобни деяния, представяни от адвокатските кантори, са погрешни, тъй като е невъзможно да се докаже, че с разпространението на незаконните материали се занимава именно лицето, което заплаща таксата за ползване на интернет. Някои адвокатски кантори обаче са забелязали следната тенденция: ако заплашат невинни хора с дело, това ще накара много от тях да заплатят голяма сума пари за уреждане на инцидента извън съдебната зала.

Подобни измамни схеми позволяват на все по-голям брой адвокатски кантори да печелят лесни пари.

Според изданието The Miami New Times, една от канторите е обвинила сляп човек в сваляне на пет порнофилма. В иска обвиняемият е записан под името Джон Доу 2057 (John Doe 2057).

Ответникът е заявил, че обвиненията, повдигнати срещу него, са просто абсурдни, тъй като той е сляп и не може да гледа порнофилми. Той е изказал предположението, че някой друг в сградата, където живее той, може нелегално да се е включил към неговата Wi-Fi мрежа.

Но, подобно на много други потребители, обвиняемият решил просто да заплати глобата, тъй като процесът щял да му излезе много по-скъпо. Голяма част от останалите 3 544-те души, посочени в конкретния иск, също решили да платят исканата сума, чийто размер не се съобщава, за да избегнат дело в съда, което пък донесло значителни приходи на адвокатската кантора.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
sliderum
sliderum

Американските педерастдавателни органи и членовете на разни свързани по дейност, други частни организации. Абе няма ли кой да я подгрее с няколко хиляди ядрени мегатона, тази проклета подчинена на дявола и слугите му(нали се сещате кои са те, а хАмериканците са техните „пудели“) страна. Те разсипват целият свят и са най-големият масов убиец за всички времена, независимо че са само, на няма и 300г съборетина от щати.

juli742
juli742

Гадна и проклета за всичките си години страна. Легална машина за мръсни пари.