Айра Лонгини: „В най-лошия случай коронавирусът застрашава 2/3 от населението на Земята“

7
2573

Съветникът на Световната здравна организация Айра Лонгини не изключва вариант за мащабно разрастване на епидемията от китайския коронавирус 2019-nCoV, от който могат да се заразят и починат две трети от населението на Земята. Карантината може да забави неговото разпространение, но вирусът е имал възможност да броди из целия Китай, както и извън пределите на страната, преди да се появят болезнените симптоми от неговото въздействие.

Bloomberg съобщи, че причината за съобщаването на този твърде мрачен сценарии е, че вчера броят на диагностицираните заразени от 2019-nCoV в Китай изведнъж е скочил с 15 000. Това се дължи предимно на промяната на методологията за разпознаване на коронавируса от Ухан, която сега е значително подобрена. В същото време това означава, че с предишната методология не е било възможно да се открият и регистрират всички заболели. Компютърният модел на негативния сценарий на Лонгини се базира на данните на китайските медици, според които всеки болен от 2019-nCoV заразява от двама до трима души. А липсата на бързи тестове за наличието на коронавируса и твърде мекото протичане на заболяването при много пациенти, затруднява проследяването и ограничаването на заразата.

Статистиките от тази сутрин показват, че за заразени се считат 64 437 души, загиналите от коронавируса са 1 383 души, а от болниците са изписани 6 904 пациенти.

7
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
4 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
а де
а де

Чудно ми е колко ли народ има заразен, който киха и кашля в къщи и не е потърсил лекарска помощ от страх да не го заключат в някоя болнична стая и да стои изолиран 2-3 седмици.

🇪🇺🇧🇬
🇪🇺🇧🇬

И да се чудиш и да не се чудиш, това няма да те направи по-малко или повече беден или богат. Инвестирай времето си в образование и предприемачество, работи над себе си. Работи за себе си, концентрирай се върху важните неща.

Станислав
Станислав

Важното е да си предплати човек я за крематориум, я за ковчег защото нашето родно здравеопазване такава ще я свърши, че коронавируси ще има за всички.

Чип за зеле
Чип за зеле

Ако хората не ги е грижа за природата, природата сама ще се погрижи за себе си.

Запознат
Запознат

Поредният фейк нюз
По телевизиите съобщиха, че за днес няма нови случаи на заразени.
Дано по-скоро влязат в сила регламентите за фалшиви новини, та такива измислици като този материал веднага да бъдат санкционирани.

Станислав
Станислав

Вярвай на новините, вярвай че Бойко ще те спаси! Заразата идва и хич не и дреме в какво вярваш.

Запознат
Запознат

Какъв Бойко ?! Стига си ме занимавал с твоята политика.
Готви се за заразата, която идва и ще те обхване. Радвай се на последните дни от живота.