fbpx
0.8 C
София

Аквадрон ще чисти пристанището на Ротердам

Най-четени

Методи Дамяновhttps://www.kaldata.com/
В "Калдата" от 2012г. насам. С интереси в сферата на информационната и интернет сигурност, дисруптивните технологии (IoT, AI, облак), видеоигрите с душа и послание и интернет свободата. Фен на Кен Ливайн, Ричард Столман и Джон Пери Барлоу.

Управата на пристанището на Ротердам пусна на вода нов тип воден дрон, който ще патрулира напълно самостоятелно и ще почиства водното пространство около порта от отпадъци.

Холандското пристанище е едно от най-големите европейски пристанища и като такова през него преминават множество водни съдове всекидневно. Те оставят след себе си различни отпадъчни продукти, които Waste Shark, каквото е името на въпросния аквадрон, ще събира. Той е проектиран от RanMarine Technology, Erasmus University в Ротердам и Университета „Делфт“, и може да събере във вътрешността си до 500 килограма отпадък.

Освен основната му функция по обиране на отпадъчните материали, той ще извършва и допълнителни полезни дейности, като изпращане на ценна информация за състоянието на водата, за климатичните условия, дълбочината и други характеристики на водното пространство около пристанището. Waste Shark представлява също така смарт машина, която има способността да се самообучава, с което да стане по-ефективна и полезна с времето.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини