Аквадрон ще чисти пристанището на Ротердам

0
31

Управата на пристанището на Ротердам пусна на вода нов тип воден дрон, който ще патрулира напълно самостоятелно и ще почиства водното пространство около порта от отпадъци.

Холандското пристанище е едно от най-големите европейски пристанища и като такова през него преминават множество водни съдове всекидневно. Те оставят след себе си различни отпадъчни продукти, които Waste Shark, каквото е името на въпросния аквадрон, ще събира. Той е проектиран от RanMarine Technology, Erasmus University в Ротердам и Университета „Делфт“, и може да събере във вътрешността си до 500 килограма отпадък.

Освен основната му функция по обиране на отпадъчните материали, той ще извършва и допълнителни полезни дейности, като изпращане на ценна информация за състоянието на водата, за климатичните условия, дълбочината и други характеристики на водното пространство около пристанището. Waste Shark представлява също така смарт машина, която има способността да се самообучава, с което да стане по-ефективна и полезна с времето.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари