Ако ще ходите в Саудитска Арабия, не използвайте VPN

1
65


Ако имате пътуване към Саудитска Арабия е добре да сте наясно, че кралството въведе закон, който прави нелегално използването на VPN или прокси.

Управата на арабската деспотия, известна с борбата си срещу снежните човеци, публичните обезглавявания, убийствата с камъни и подобни средновековни практики, отдавна контролира изкъсо интернет трафика, влизащ и излизащ от страната, използвайки включително и технология за дълбоко инспектиране на интернет пакетите (Deep Packet Inspection, DPI). Набор от услуги също са недостъпни за използване, като доскоро такава беше и Skype. Блокира се достъпа до множество страници, които не се съобразяват с нормите в държавата от Средния Изток, изповядваща „ценностите” на уахабизма (изповядвани също и от Даеш), както и до сайтове на архи-врага Израел.

„Който използва измамнически мрежов адрес чрез използването на фалшив адрес или адрес, принадлежащ на трета страна за извършването на престъпление или за попречване на откриването му, ще бъде наказан чрез временно поставяне в затвор и глоба не по-ниска от 500 000 Dhs (равностойни на $136 130) и не повече от 2 000 000 Dhs ($544 521) или с някоя от гореизброените санкции”, гласи текста на закона, цитиран от The Register.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари