Активисти атакуват Мъск за трансфобия в Twitter

2
700

Изпълнителният директор на компаниите Tesla, SpaceX, The Boring Company, Neuralink и други, Илън Мъск, се включи в Twitter тази седмица, за да се подиграе с онези, които изброяват местоименията, които предпочитат другите да използват, за да се обръщат към тях или да бъдат описвани / цитирани в социалните мрежи.

Не е изненадващо, че неговите унизителни публикации в социалните мрежи го направиха обект на гореща атака от общността на LGBTQ, както съобщават от CNBC.

„Абсолютно подкрепям транс, но всички тези местоимения, с които специфично уточняват да се обръщат към тях, са естетически кошмар“, написа Мъск, след като публикува снимка на войник, който търка лицето си с кървави ръце, държейки надпис, който гласи: „когато сложите he/him във вашето bio (секцията с лична информация в социалните мрежи).“, написа Мъск.

X Æ A-12

Потребителите в Twitter бързо изтъкнаха лицемерието на Мъск, особено защото той даде на бебето си неестетичното, според някои, име на последния си наследник – „X Æ A-12 Musk“.

Кампаниите за правата на човека и групите за застъпничество, които по-рано обявиха Tesla като едно от най-добрите места за работа за ЛГБТ+ хора, отвърната с изявление, в което призовават Мъск да се извини, както става ясно от информацията от CNBC.

„Нечувствителните коментари на Мъск са напълно в противоречие с това, за което Програмата за равенство на работното място на HRC работи с частните компании всеки ден – за осигуряване на служителите на безопасна, приобщаваща и справедлива работна среда“, се казва в изявлението.

 

„Подигравателните коментари на Мъск по отношение на личните местоимения, с които хората искат да се обръщат към тях, са точно обратното на това, което разбираме под приобщаващо лидерство днес“, добави президентът на HRC Алфонсо Дейвид. „Освен това категорично не са в крак с най-добрите практики, към които насочваме компаниите. Мъск определено трябва да се извини.“

Това не е първият път, когато Илън Мъск показва действия, които обществеността определя като трансфобия в профила си в Twitter. През юли Мъск написа, че „местоименията са гадни“, но по-късно отстъпи, след като партньорът му, музикантът Граймс, го посъветва.

1 8 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари