Актуализацията Windows 10 май 2020 г. може да закъснее

0
608

Очакваната голяма регулярна актуализация на най-използваната настолна операционна система в света – Windows 10 May 2020 може да не бъде пусната за широката аудитория почти до края на месеца, според последни слухове, за които се твърди, че са вътрешна информация от отдела за разработка на Windows на Microsoft.

Информацията е публикувана от един от най-надеждните източници на слухове за работата на Microsoft – Мери Джо Фоли от популярния технологичен портал ZDNet, според когото Windows 10 May 2020 ще се появи за изтегляне и инсталиране чак на 28 май 2020 г. Все пак добре е да имаме предвид, че тази дата не е потвърдена по никакъв начин от самата компания Microsoft и е напълно възможно очакванията да се променят в хода на времето.

Предишната дата, на която се смяташе, че софтуерният гигант Microsoft ще представи следващата си голяма актуализация за Windows 10 беше 12 май 2020 г., която е популярна сред софтуерния свят като „Patch Thuesday“, но сега става ясно, че Microsoft ще забави представянето и Фоли твърди, че възможната причина за това е необходимостта от закърпване на новооткрита уязвимост в кода на операционната система от типа „нулев ден“, за която дори съществували експлойти в dark мрежата (все още неясно как).

В началото на седмицата Microsoft разпрати бета версия на предстоящата актуализация на своя кръг от потребители за предварителен преглед известен още като Insider Preview, като при тях номерът, под който се разпространи билда е 19041.208, след като по-рано компанията каза, че версията 19041.207, която е по-ранна, всъщност ще бъде окончателната актуализация, която ще бъде именувана като Microsoft Windows 10 May 2020.

Колко значителна ще бъде актуализацията 20H2?

Във всеки случай, датата, която можете да отбележите в календара си, ако очаквате актуализацията е 28 май 2020 г., въпреки че все още информацията не е потвърдена. Очаква се този ъпдейт да коригира огромен списък от бъгове и грешки в Windows 10, като всъщност новите функционалности или промени няма да изобилстват или да са кой знае колко значителни – донякъде логика за това има и поради факта, че в момента все още милиони души по света работят дистанционно от домовете си и една евентуална грешка, несъвместимост или бъг с нововъведени функции, може да коства цялата им работа.

Фиаското с актуализациите на Windows 10

Припомняме, че миналогодишната Windows 10 May 2019 актуализация беше наистина катастрофална – след себе си тя отвори десетки бъгове и проблеми, за които Microsoft непрекъснато пускаше нови коригиращи ъпдейти, които да оправят старите проблеми, но всъщност създаваха поне още толкова нови. Това продължи общо взето почти до края на 2019 г. и дори все още чуваме за подобни случаи с някои от билдовете на Windows 10 за Insider Preview кръга, макар че това е напълно допустимо за него.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари