Акумулаторните системи Tesla ще се инсталират в офисните здания на Калифорния

0
12

През месец най тази година Илън Мъск съобщи за своя нов проект – акумулаторни системи за жилищни сгради и офиси, които могат да работят като резервен източник на електрическа енергия и могат да се използват заедно със слънчеви панели.

 

В началото на тази седмица The Irvine Company и Advanced Microgrid Solutions съобщиха, че започват изграждането на акумулаторни ферми в офисните здания на град Ървин, Калифорния.

Софтуерът, разработен от този стартъп може автоматично да превключва подаването на електроенергия от обикновената електрическа мрежа и от акумулаторните ферми. Това ще става по време на пиковото натоварване на стандартната мрежа и по време на изключване на електричеството. За Калифорния това е особено актуално, понеже в горещите дни, когато навсякъде работят климатици, енергийната система на щата се претоварва.

 

Advanced Microgrid Solutions вече сключила договор с Southern California Edison за създаване на офисни системи с мощност 50 MW. Това трябва да стане до края на 2016 година.

Новите акумулаторни ферми, базирани на устройствата Tesla изглаждат натоварването на електрическата мрежа в пиковите моменти. По този начин се избягва строежа на „мръсни“ електроцентрали, които се включват единствено в пиковите моменти на денонощието и тяхната електрическа енергия е скъпа. Към 2020 година Калифорния възнамерява да добави към своята електрическа мрежа около 1 GW акумулаторна мощност, което е еквивалент на използваните към момента ПАВЕЦ, резервни централи и дори малки ядрени блокове.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за