Акциите на Apple растат на фона на позитивните отзиви за iPhone 7

2
22

Положителните отзиви за новия смартфон на Apple и данните на мобилните оператори за проявения интерес от страна на купувачите на iPhone 7 са допринесли за повишаването на ценните книжа на американската корпорация. Според Bloomberg, по вчерашния курс, ценните книжа на Apple на Нюйоркската борса са се увеличили с 3.2%, достигайки 108,79 долара.

Преди седмица, Apple представи най-новите си джаджи. iPhone 7 и iPhone 7 Plus получиха влагозащитени корпуси, по-добри дисплеи, разширени фото-възможности и усъвършенстван процесор, макар че в същото време са загубили стандартните си аудио-гнезда.

Във вторник, 20 септември, се очаква появата на първите ревюта на тези смартфони в много медии, включително и в авторитетното издание The Wall Street Journal. Журналистите от WSJ похвалиха новите апарати и ги препоръчват за покупка.

Освен това, вчера американските мобилни оператори T-Mobile и Sprint пуснаха прес-съобщения, в които съобщават за повишено търсене на новия iPhone. Така например, от T-Mobile посочват, че броят на предварителните поръчки, получени през тази година, е най-високият в историята на оператора. Освен това, в петък е бил установен рекорд по отношение броя на продадените от T-Mobile апарати за ден. При това от Sprint заявиха, че предварителните заявки за новия iPhone в първите три дни са били с 375% по-високи в сравнение с миналата година.

Въпреки това, нито T-Mobile нито Sprint не предоставиха конкретни данни за продажбите на iPhone. Тези данни не се съобщават и от Apple – по-рано корпорацията предупреди, че ще се отклони от традицията и няма да публикува информация относно продажбите на устройствата за първия уикенд.

Заедно с това, анализаторът от Macquarie Capital Ейми Йънг смята, че изявленията на T-Mobile и Sprint е добър предвестник за Apple, който дава свидетелство за висока лоялност на потребителите към „ябъковия“ бранд. Освен това, специалистът е убеден, че опасенията за слабото търсенето на новия iPhone не са оправдани и обемът на продажбите може да бъдат толкова високи, както в случая с iPhone 6. В тази връзка трябва да си припомним, че напълно обновените модели iPhone 6 и iPhone 6 Plus, представени през 2014 г., за първи път получиха по-големи по размер дисплеи в сравнение с предишните модели, което допринесе за рекордните продажби на новите продукти.

Междувременно, тайванският ресурс DigiTimes, позовавайки се на източници от индустрията съобщава, че от Apple идват по-голям брой поръчки за доставка на компоненти за iPhone 7, отколкото се очакваше.

Първоначално, американската корпорация бе поставила пред своите колеги цел за доставяне на 80-85 млн. устройства до края на 2016 г., но вече се появи информация, че компанията е поискала производството на около 100 милиона нови устройства.

Въпреки това, източниците твърдят, че състоянието на реалното търсене на iPhone 7 ще може да се прецени по-късно, през втората половина на октомври.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари