Акциите на Facebook продължават стремително да падат

0
49

Цената на акциите на социалната мрежа Facebook падна за първи под прага от $ 20,0, което на практика е половината от цената, на която те се търгуваха при излизането на компанията на борсата.

Ще припомним, че социалната мрежа проведе процедура по първична емисия на акции (IPO) през месец май тази година на цена от 38 долара, а самата компания бе оценена на $ 104,2 милиарда.

По време на последните търгове акциите на Facebook преминаха психологическата граница от 20 щатски долара, като цената им спадна до $ 19,9 за брой. По този начин компанията загуби почти половината от стойността си.

Спадът на цената на акциите отчасти се обяснява с липсата на ясни прогнози за бъдещето на Facebook. В допълнение, все повече се разгаря скандалът около фалшивите акаунти в социалната мрежа. Според признания на самата компания най-малко 8,7%, или 83 милиона от общия брой регистрирани акаунти, или се дублират, или не принадлежат на реални хора.

По данни на Facebook, броят на регистрираните в социалната мрежа за потребители е достигнал 955 милиона – с 29% повече в сравнение с второто тримесечие на 2011 година. Около 543 милиона потребители използват за достъп до сайта мобилни устройства.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари