Акциите на Facebook се качиха до тримесечен връх

0
18

По време на търговията на фондовата борса през тази седмица акциите на социалната мрежа Facebook регистрираха възход и успяха да достигнат тримесечен връх в цената, за която се разменят. Причина за скока станаха финансовите отчети за тримесечието на компанията, които станаха публично достояние, съобщи Mashable.

Цената на акциите достигна 24.12 долара за бройка. С това за първи път от месец юли насам беше премината психологическата граница от 24 долара. Въпреки че регистрира загуби, Facebook подобри очакванията на Уолстрийт с приходи от 1.26 милиарда долара и доходност за всяка акция от 0.12 долара. Прогнозите бяха за общи постъпления от 1.23 милиарда долара и 0.11 долара постъпления на акция.

Най-добро впечатление на инвеститорите е направило умението на Facebook да монетаризира мобилния трафик, който съставлява значителна част от потреблението на социалната мрежа. 14% от общите рекламни приходи на Facebook сега идват от мобилна реклама и макар че процентът не е висок, доверието на пазара е нараснало, заради добрата перспектива.

Марк Зукърбърг, изпълнителен директор и съосновател на Facebook, е заявил, че вече е разбит митът за това, че социалната мрежа не може да вади пари от мобилна реклама. Той е добавил, че монетаризирането като цяло вече е приоритет на компанията и всеки екип, занимаващ се с даден проект, трябва да мисли и върху начини за вадене на пари от всяко конкретно нововъведение.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари