Акциите на Google достигнаха рекордни стойности

0
18

Миналия петък акциите на Google достигнаха рекордна за компанията стойност от $775,32. Само за един работен ден, стойността им се увеличи с 2.26%, започвайки от $758,20. Предишната рекордновисока стойност на акциите на интернет гиганта бе достигнаха миналия октомври. Тогава за кратко време една акция се търгуваше за $774,38.

Една от причините за покачването на стойността на акциите е цялостното подобряване на показателите на технологичния сектор. Много други компании от тази сфера – Qualcomm, Facebook, Yahoo и Apple – отчетоха доста силно фискално тримесечие. Същото направиха и Google, като това стана ясно по време на обявяването на финансовите им резултати за четвъртото тримесечие на 2012 година на 22 януари.

Освен всичко друго Google са на път да се помирят с Европейската Комисия по въпроса за застрашаващите им идеята за справедлива конкуренция практики. Според запознати със ситуацията, споразумението между Google и EК ще има почти същата сила като това, което от интернет компанията сключиха с Американската федерална търговска комисия.

По-просто казано, шансовете на Google за по-добър бизнес в Европа скоро ще се подобрят значително. Компанията действително има намерение да затвърди позициите си на Стария континент. Още в края на миналата седмица те съобщиха, че са създали фонд в размер на 60 милиона евро, които ще бъдат инвестирани в иновацията в дигиталното издаване във Франция.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари