Акциите на Hyundai поскъпнаха с рекордни 25% заради преговорите с Apple за съвместно производство на електромобили

8
1131

Корейското онлайн издание Korea Economic Daily съобщи за започналите преговори между Hyundai и Apple за съвместно производство на електромобили. Веднага след това цената на акциите на южнокорейския производител на автомобили скочи с почти 20%.

При борсовите търгове в петък, курсът на акциите на Hyundai нарасна с 24,8% до 257 хиляди корейски вони или приблизително 235 американски долара. Агенция Bloomberg отбеляза, че това е максималния ръст в цената на акциите на тази компания в рамките на един ден, от 1988 година до наши дни.

Представители на Hyundai потвърдиха тази информация пред CNBC и Bloomberg, като подчертаха, че провежданите сега разговори и преговори са на съвсем ранен етап И засега няма каквито и да било окончателни решения.

„Доколкото разбираме, Apple води преговори с редица световни автомобилни концерни, включително и с Hyundai Motor. Всичко е на съвсем ранен етап и засега няма никакви окончателни решения“ – заяви Hyundai пред CNBC.

Тайнственият проект за създаването на роботизирания електромобил Apple Project Titan се обсъжда в Глобалната мрежа още от 2014 година. През месец декември 2020 година се появиха две публикации, които вдигнаха много шум. Първо бе тайландското издание The Economic Daily, което съобщи за предполагаем анонс на новия електромобил по време на бъдещата презентация на iPhone 13 тази година. След това Reuters отделно съобщи за плановете на Apple към 2024 година да започне да произвежда лек електромобил, за който се разработва някаква революционна технология за акумулаторни блокове, които могат да осигурят пробег до 800 км с едно зареждане.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
8 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари