Акциите на Shutterstock реагираха на конкуренцията на Adobe

0
30

Само ден след като Adobe обяви, че навлиза в бизнеса със стокови фотографии, лидерът в този сегмент Shutterstock вече усети напрежение.

Акциите на Shutterstock незабавно паднаха с 13 процента, докато тези на Adobe се качиха с 9 процента, очевидно отразявайки загрижеността на инвеститорите за появата на нов и силен конкурент.

Вчера Adobe обяви придобиването на компанията Fotolia в сделка на стойност 80 милиона долара. С този ход Adobe сложи ръка на каталог от над 34 милиона снимки и видео клипове, с които Fotolia разполага.

Всички те незабавно ще бъдат интегрирани в Creative Cloud, където само през последното тримесечие се появиха още 644 000 потребители с платен абонамент.

Всички тези потребители, които са предимно дизайнери и фотографи, разчитат на стокови снимки и програми като Photoshop и съответно са част от аудиторията, към която се стреми Shutterstock.

„Ние сме едноличният лидер в този сегмент“, обяви главният финансов мениджър на Shutterstock Тим Бигзби и посочи, че компанията се надява влизането на Adobe в бизнеса да го раздвижи и да донесе растеж за всички.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари