Акциите на Symantec се качиха с 14% след отстраняването на Салем и надеждите за по-добро бъдеще с Бенет

0
28

Дяловете на Симантек скочиха с цели 14% през седмицата в следствие на прогнозите на някои инвеститори, че новия шеф на компанията, Стив Бенет, смята да се лиши от някои активи на компанията или да раздели бизнесите на Симантек.

Петдесет и осем-годишният Бенет е бивш изпълнителен директор на производителят на бизнес софтуер Intuit, а така също е бил мениджър в General Electriс. Бенет отказа коментар на спекулациите, че мисли да се раздели с някои активи на компанията, но заяви, че той не е избран на поста, за да продаде компанията.

„Споразумението, което имах с борда на директорите на компанията е да създам дългосрочен актив за нашите акционери. Това е моята трета работа в 35-годишната ми кариера и ще бъде моята последна работа“, заяви в обръщение към медиите и акционерите на компанията Бенет.

Разочарованието на инвеститорите от представянето на Симантек, датира от 2004 година, когато предшественика на вече бившия шеф на компанията, Салем – Джон Томпсън – обяви, че Симантек смятат да придобият производителят на софтуер за съхранение на данни Veritas за сумата от 13.5 млрд. долара.

Сделката, обаче, не донесе очакваните печалби за компанията. Симантек – чиито главни конкуренти (в областта на съхраняването и защитата на данни) са притежаваната Intel Corp McAfee, EMC Corp, Oracle Corp, CommVault Systems Inc – показа противоречиви резултати във финансовото си представяне през последните години, което разочарова не малко хора на Уол Стрийт.

В продължение на няколко години, инвеститорите препоръчваха на шефовете на компанията или да продадат старото звено, отговарящо за Veritas или високодоходният бизнес насочен към крайните потребители, произвеждащ продуктите за антивирусна защита от линията Norton.

В следствие на не толкова добрите финансови резултати на компанията и бавният растеж, шефовете на Симантек се решиха да отстранят от длъжност досегашният изпълнителен директор на компанията Енрике Салем.

Въпросът е бил обсъден в понеделник вечерта, а след това решението е било официално гласувано във вторник. Според водещи анализатори, отстраняването от длъжност на Салем, най-вероятно ще се отрази положително на инвеститорите на Симантек.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари