Акциите на Tesla поскъпнаха със 7,8% след публикацията на предварителния тримесечен финансов отчет

0
292

След приключването на борсовата търговска сесия миналия петък, Tesla публикува резултатите от рекордните продажби на произведените от нея електромобили за първото тримесечие на тази година. Информацията се появи в края на работната седмица и реакцията на пазара стана ясна едва днес. Още преди началото на търговете в днешния ден цената на акциите на Tesla нарасна със 7,8%, като това показа положителната реакция на пазара от нарасналата продажба на електромобили.

Да си припомним, че през първото тримесечие на 2021 година Tesla продаде 184 800 електромобила, което е съществено повече от прогнозите на пазарните аналитици, които считаха, че автомобилната компания на Илън Мъск няма да може да продаде повече от около 168 хиляди електромобила. Финансовите експерти на Wedbush Securities потвърдиха, че постигнатите резултати от Tesla демонстрират едно много добро търсене на електромобилите Model Y и Model 3 в целия свят. Според прогнозите на тази аналитична компания, до края на тази година Tesla ще успее да продаде от 850 до 900 хиляди електромобила.

Миналата година мениджмънтът на Tesla говореше, че възнамерява да увеличава продажбите си с по 50% всяка година, но този път компанията ще превиши това ниво. От друга страна, според експертите на Wedbush, съвсем скоро курсът на акциите на Tesla ще нарасне от сегашните $662 на $1000 за 1 TSLA, а през следващата година тяхната цена се очаква да достигне $1300

5 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари