fbpx
0.8 C
София

Акциите на Tesla рязко поскъпнаха след като компанията бе включена в индекса S&P 500

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

На 16-ти ноември тази година комитетът на компанията S&P Dow Jones Indices S&P 500 обяви, че автомобилната компания на Илън Мъск ще бъде включена в S&P 500 на 21 декември, когато предстои поредното обновяване на този индекс. След публикуването на тази информация акциите на Tesla рязко поскъпнаха.

Курсът на акциите на автомобилната компания на Илън Мъск след приключване на търговете в борсата NASDAQ на 16 ноември бе $408,09, а няколко часа по-късно – на 17 ноември акциите на Tesla вече търгуваха за $446,28. За едно денонощие TSLA курсът нарасна с 9,36%.

През месец септември бордът на директорите на S&P Dow Jones Indices отказа да включи Tesla в рейтинга S&P 500, въпреки че към тази дата автомобилната компания на Илън Мъск покриваше всички основни критерии, включително и основния – реализирана печалба в продължение на пет поредни тримесечия. Но сега S&P Dow Jones Indices реши да включи Tesla в този престижен индекс. Основателите на S&P 500 не съобщиха коя компания ще бъде изключена от индекса с включването на Tesla. Това явно ще стане с публикуването на новия рейтинг през декември.

CNBC отбеляза, че към датата на включване на Tesla в рейтинга S&P 500, автомобилната компания на Илън Мъск веднага се класира в челната десетка на най-скъпите американски компании.

S&P един от трите основни американски борсови индекси редом с Dow Jones и Nasdaq. В този рейтинг са включени 505-те компании, подредени според тяхната пазарна капитализация, акциите на които се търгуват на американските борси.

Абонирай се
Извести ме за
guest
5 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини